BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da büyüme zayıf kalacak----

Almanya'da büyüme zayıf kalacak

Almanya'da büyüme zayıf kalacak
17 Şubat 2020 - 15:09 www.finansgundem.com

Bundesbank'a göre Almanya'nın ilk çeyrek büyümesi zayıf kalacak

Bundesbank, Almanya'da ekonomik büyümenin, zayıf ihracatın ve Çin'deki korona virüs salgınının etkisi ile 2020 yılının ilk çeyreğinde zayıf kalmaya devam edeceğini öngördü.

Banka yaptığı değerlendirmede, "2020 yıının ilk çeyreği için, Alman ekonomisinde temel bir değişiklik işareti yok. Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgını yeni bir risk katmanı oluşturdu" ifadelerini kullandı.
Korona virüs salgınının global tedarik zincirine zarar verebileceğine işaret eden Bundesbank, Alman şirketleri için teslimat darboğazlarına yol açabileceğini vurguladı.

Alman ekonomisinin artan ücretlerin, güçlü istihdam piyasasının ve güçlü inşaat sektörünün etkisi ile yurtiçi tüketim tarafından yönlendirilir olmaya devam edeceğini belirten Bundesbank, güven göstergelerinde bazı iyileşmeler yaşansa da sanayi sektörünün büyüme üzerinde baskı yaratmayı sürdüreceğini savundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)