BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya’da aşırı sağın yükselişi endişe veriyor----

Almanya’da aşırı sağın yükselişi endişe veriyor

Almanya’da aşırı sağın yükselişi endişe veriyor
09 Temmuz 2023 - 22:14 www.finansgundem.com

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, ‘aşırı sağ’ın yükselişinin endişe verici olduğunu söyledi ve toplum olarak stres altında olduklarını belirtti.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisinin (AfD) oy oranının anketlerde yüksek çıkmasının "endişe verici" olduğunu söyledi.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Alman ZDF kanalına yaptığı açıklamada, aşırı sağcı AfD’nin oy oranının anketlerde yüksek çıkmasına ilişkin “Anketler endişe verici. Ancak bunlar bizi, her kritik konuyu otomatik olarak popülizm ve aşırı sağcılık olarak sınıflandırmaya itmemelidir” dedi.

Korku tacirleri değil, sorun çözücüler

Steinmeier, her seçmenin tercihinin sorumluluğunu taşıdığını vurgulayarak, “Bu toplumda korku tacirlerini daha fazla cesaretlendirmemeliyiz. İhtiyacımız olan şey korku tacirleri değil, sorun çözücülerdir” ifadesini kullandı.

Seçmenlerin büyük bir kısmının iktidar partilerinden uzaklaşması ve ana muhalefet partisinin bundan kazançlı çıkmaması halinde, bunun soru işaretlerine yol açacağını belirten Steinmeier, “Elbette iktidar partileri de kendilerine doğru konulara sahip olup olmadıklarını, doğru iletişimi seçip seçmediklerini, seçmenlerin beklediği birliği sergileyip sergilemediklerini ya da çok fazla didişme olup olmadığını sormak zorundadır ve soruyorlar da” diye konuştu.

Stres altında bir toplumuz

Ülkedeki ruh halinin de tamamen farklı şeylerden etkilendiğini söyleyen Steinmeier, finans krizlerine, mülteci akınına, Kovid-19 salgınına ve Ukrayna savaşına dikkati çekerek, “Unutmamalıyız ki stres altında bir toplumuz. Bunlar olağanüstü durumlar. İnsanların kafasında soru işaretleri olduğunu anlamak zorundasınız” değerlendirmesinde bulundu. Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, ABD’nin Ukrayna’ya misket bombası göndermesini ise savundu.

AfD’nin oy oranı yüzde 20

Almanya kamu yayıncısı olan birinci televizyon kanalı ARD’nin yaptırdığı ankete göre, AfD’nin oylarının oranı yüzde 20’ye yükseldi. Anket sonucuna göre, koalisyon hükümetini oluşturan Sosyal Demokrat Partinin (SPD) oy oranı yüzde 18, Hür Demokrat Partinin yüzde 7 (FDP) ve Yeşiller’in ise yüzde 14’ü bulunuyor. Ana muhalefette bulunan Hristiyan Birlik Partilerinin (CDU-CSU) oy oranı ise yüzde 28 olarak belirtiliyor. (AA)

Almanya'da bir ilk: Aşırı sağcı belediye başkanı

 

Almanya'da aşırı sağcı gruba operasyon

 

İnsan hakları kuruluşları: Aşırı sağ, Alman demokrasisi için en büyük tehdit

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)