BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'da aşırı sağcı gruba operasyon----

Almanya'da aşırı sağcı gruba operasyon

Almanya'da aşırı sağcı gruba operasyon
22 Mart 2023 - 22:18 www.finansgundem.com

Almanya hükümeti, aşırı sağcı İmparatorluk Vatandaşı (Reichsbürger) grubu üyelerine yönelik bir operasyon düzenledi. 7 eyalette baskın düzenlenirken bir özel harekat polisi yaralandı

Almanya'da aşırı sağcı 'İmparatorluk Vatandaşı' grubuna operasyon düzenlendi. 

Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, ülkedeki 7 eyalette sabaha karşı İmparatorluk Vatandaşı (Reichsbürger) grubu üyelerine yönelik yapılan baskınlara ilişkin "Biz kendimizi demokrasi düşmanlarına karşı savunuyoruz." dedi.

Fraser, yaptığı yazılı açıklamada, ülkedeki 7 eyalette sabaha karşı İmparatorluk Vatandaşı grubu üyelerine yönelik yapılan baskına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Baden-Württemberg eyaletindeki Reutlingen'de yapılan baskında bir şüphelinin silahla yaraladığı özel harekat polisine acil şifa dileğinde bulunan Fraser, failin kısa sürede yakalanmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Fraser, demokrasilerini korumaya yönelik tehlikeli operasyonda görev alan polislere teşekkür ederek, şu ifadeleri kullandı:

Biz kendimizi demokrasi düşmanlarına karşı savunuyoruz. Aralık ayında güvenlik makamlarımız bugüne kadar 'İmparatorluk Vatandaşları'ndan oluşan büyük bir şüpheli terör ağını ortaya çıkardı. Başsavcılık, Federal Kriminal Dairesi, Federal Polis ve ilgili eyalet polislerinin bugün de bu tutarlı yaklaşımı sürdürmeleri ve daha fazla kişiye karşı harekete geçmeleri sevindiricidir. Bu yapıları tamamen ortaya çıkarıp dağıtana kadar bu sert yaklaşımı sürdüreceğiz. Bu aşırılıkçı ortamda hiç kimse kendini güvende hissetmemelidir.

Bakan Faeser, militanların, demokrasiye, devlete, topluma ve insanlara nefret duyduklarını belirterek, "Karşımızda zararsız deliler değil, şiddet içeren hükümeti devirme fantezileriyle hareket eden ve çok sayıda silaha sahip olan tehlikeli aşırılık yanlıları var. Bu aşırılık yanlılarını sürekli olarak silahsızlandırmalıyız. Bunun için de önerdiğim silah yasalarının acilen sıkılaştırılmasına ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

BASKINLARDA BİR POLİS YARALANDI

Almanya'nın 7 eyaletinde aşırı sağcı "İmparatorluk Vatandaşı" üyelerine yönelik baskınların birinde çıkan çatışmada bir özel harekat polisi yaralanırken, 5 kişi hakkında terör örgütünü desteklemekten soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Federal Savcılığın talimatıyla Reutlingen'de bir şüphelinin dairesinde arama yapmak isteyen Baden-Württemberg özel görev gücünden bir memurun şüpheli tarafından açılan ateşle hafif yaralandığı belirtildi.

REICHSBÜRGER NEDİR?

Kendilerini Alman İmparatorluğu Vatandaşı (Reichsbürger) olarak görenlerin sayısı, iç istihbarat raporuna göre 23 bin civarında bulunuyor.

2 bin 100 üyesi şiddet kullanmaya hazır olan grubun Almanya'yı meşru bir devlet olarak tanımadığına yer verilen rapora göre, üyelerden bazıları monarşi altındaki Alman İmparatorluğu fikrine bağlıyken bazıları da Nazi taraftarı. Bazı üyeler de Almanya'nın halen askeri işgal altında olduğunu savunuyor.

Aralık 2022'de darbe yapmak için hazırlık yaptıkları gerekçesiyle yapılan baskınlarda gözaltına alınan 25 şüpheli, tutuklu olarak terör örgütü üyeliğinden yargılanacakları günü bekliyor.

Almanya'nın 2023 büyüme tahmini yükseltildi

 

Almanya'da enflasyon uzun süre yüksek kalabilir

 

Almanya yıllık 50 bin euro maaşla Türk işçi arıyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)