BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya hizmet sektöründe toparlama devam ediyor----

Almanya hizmet sektöründe toparlama devam ediyor

Almanya hizmet sektöründe toparlama devam ediyor
03 Eylül 2021 - 12:20 www.finansgundem.com

Almanya’da hizmet PMI ağustos ayında beklentilerin altında kalsa da toparlanmaya devam ett

Almanya’da hizmet sektörü, temmuz ayındaki Kovid-19 tedbirlerinin gevşetilmesiyle 61,8 puanlık rekor büyüme ardından, beklenti olan 61,5 puanın altında kalsa da, 60,8 puan ile büyüme trendini sürdürdü.

Kovid-19 tedbirlerinin gevşetilmesi ardından en büyük faaliyet artışları tüketici hizmetleri, posta ve telekomünikasyon hizmetlerinde gerçekleşti.

Hizmet sektöründe yeni işler 2011 yılının ocak ayından bu yana en büyük ikinci artışı gösterirken, sektör enflasyonun girdi ve çıktı fiyatları üzerinde etkili olmasından olumsuz etkilendi.

Biriken işler ağustos ayında üst üste beşinci ayda da artmasıyla pek çok işletme arzın talebe yetişemediğinden şikayet etti.

Şirketler, personel giderleri, enerji, petrol ve hammadde fiyatlarında görülen artışlar nedeniyle söz konusu maliyetleri tüketicilere yansıttı.

IHS Markit Ekonomi Direktörü Phil Smith, Almanya’da hizmet sektörünün temmuz ayındaki rekor büyüme ardından güçlü seyre devam ettiğine işaret etti ve “Delta varyantı hizmet sektörü üzerindeki baskılarını sürdürüyor. Ancak buna rağmen işletmeler, güçlü seyir nedeniyle gelecek hakkında umutlu” dedi.

Almanya'da kısa çalışma kapsamındaki işçi sayısı düşüş gösterdi

Almanya'da otomotiv sektöründe görünüm bozuldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)