BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya 2020 için büyüme hedeflerini düşürdü----

Almanya 2020 için büyüme hedeflerini düşürdü

Almanya 2020 için büyüme hedeflerini düşürdü
17 Ekim 2019 - 15:42 www.finansgundem.com

Almanya hükümeti 2020 yılı için büyüme tahminini yüzde 1.5'ten yüzde 1 seviyesine düşürdü

Almanya hükümeti, azalan küresel talep, Brexit ve ticaret anlaşmazlıklarının etkilerinin gelecek yıla da sarkacağı beklentisi ile, Avrupa'nın en büyük ekonomisinin 2020 yılı için büyüme tahminini düşürdü.

Ekonomi Bakanlığı, Perşembe günü yaptığı açıklamada, gayrı safi yurtiçi hasılanın (GSYH) gelecek yıl yüzde 1 büyüyeceği tahmininde bulundu. Daha önceki tahmin büyümenin yüzde 1.5 seviyesinde gerçekleşeceği şeklindeydi. 2020 görünümü, hükümetin değiştirmediği 2019  büyüme tahmini olan yüzde 0.5'e göre daha iyi, ancak yine de önceki yılların oldukça altında.

Almanya'nın kritik önemdeki imalat sektörü, ticaret anlaşmazlıklarının ihracat için talebi düşürmesinden dolayı darbe almış durumda ve devam eden yavaşlama, ülkenin katı biçimde savunduğu dengeli bütçe politikasından vazgeçmesine yönelik siyasi direncin yumuşamasına yol açıyor. Hükümet, yaptığı açıklamada, iç ekonomideki güçlü seyrin sürdüğünü ve uluslararası ticareti etkileyen negatif gelişmelerin yakında taban yapabileceğini kaydetti.

Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Perşembe günü yaptığı açıklamada, "Almanya'daki ekonomik durum karışık bir tablo gösteriyor," dedi ve "Görünüm şimdilerde olumsuz olabilir, ancak ekonomik kriz tehdidi yok" değerlendirmesinde bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)