BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaAlmanların yüzde 49'u Scholz'dan memnun değil----

Almanların yüzde 49'u Scholz'dan memnun değil

Almanların yüzde 49'u Scholz'dan memnun değil
21 Nisan 2022 - 10:16 www.finansgundem.com

Yakın tarihli bir kamuoyu yoklaması, Almanların yüzde 49'unun Olaf Scholz'un performansından memnun olmadığını ortaya çıkardı.

Almanya'da halkın tutumunu ölçmek için, araştırmacılar geçen hafta yaklaşık bin kişiyle anket yaptı. Alman anketör Insa tarafından yürütülen ve Bild am Sonntag gazetesi tarafından yaptırılan ankete göre katılanların yaklaşık yüzde 49'u Scholz'un görevini yütürme şeklinden memnun olmadığını söyledi. Gazeteye göre bu, görevdeki şansölyenin geçen yıl 8 Aralık'ta göreve başlamasından berialdığı en düşük onay seviyesi.

Ankete katılan Almanların yüzde 38'i Scholz'un performansından memnun olduklarını dile getirdi. Almanya'da şu anda yönetimde olan koalisyon hükümeti ise, ankete katılanların yüzde 55'inin beklentilerini karşılayamazken, kalan yüzde 35'i hükümeti onaylıyor.

Scholz'un popülaritesi rekor düzeyde düşük

Anketçi Civey tarafından 17 Nisan ile 19 Nisan arasında medya kuruluşu Der Spiegel için gerçekleştirilen daha yakın tarihli bir anket ise Almanların sadece yüzde 25'inin Scholz'u güçlü bir lider olarak gördüğünü gösterdi. Ankete katılanların yüzde 42'si, şansölyenin güçlü bir liderin niteliklerine sahip olmadığını düşündüklerini ifade etti.

Der Spiegel, Scholz'un kendi Sosyal Demokrat partisinin (SPD) destekçileri arasında hala nispeten popüler olduğunu ve bu gruptaki insanların yüzde 65'inin şansölyenin performansını onayladığını bildirdi. Bu ankette ise 5 bin 65 kişinin görüşü değerlendirildi.

Almanya Başbakanı Scholz, Zelenskiy ile telefonda görüştü

Draghi ve Scholz, Rusya'ya yaptırımlar konusunda mutabık

Scholz, doğalgaz ödemelerinin ruble olarak yapılmasını kabul etmedi

Putin, Scholz ve Draghi ile görüştü

Scholz: Bu savaş durumuna alışmak istemiyoruz

Rusya'ya enerji ambargosu: Scholz'dan politik yanıt!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)