BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi Alman yatırımcıların morali eylülde iyileşti----

Alman yatırımcıların morali eylülde iyileşti

 Alman yatırımcıların morali eylülde iyileşti
12 Eylül 2023 - 12:30 www.finansgundem.com

ZEW ekonomik araştırma enstitüsünün yaptığı araştırmaya göre, Alman yatırımcıların morali eylül ayında iyileşti

ZEW ekonomik araştırma enstitüsü, Alman yatırımcıların moralinin eylül ayında iyileştiğini ve ekonomik duyarlılık endeksinin ağustos ayındaki -12.3 puandan -11.4 puana yükseldiğini bildirdi.

Analistler eylül ayı için -15.0 değerini işaret etmişlerdi.

Almanya için ZEW Ekonomik Duyarlılık Göstergesi, bir önceki ayın değerinin 0,9 puan üzerinde olsa da Almanya'daki ekonomik durum değerlendirmesi önemli ölçüde kötüleşmeye devam eti.

ZEW Başkanı Profesör Achim Wambach anket sonuçlarıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede "Almanya'daki mevcut ekonomik durumun finans piyasası uzmanları tarafından değerlendirilmesi Ağustos 2023'e kıyasla daha da kötümser. Bu gelişme, önümüzdeki altı ay boyunca Almanya'nın ekonomik durumuna ilişkin beklentilerdeki hafif iyileşmeyi perspektif içine koymaktadır. Almanya için daha parlak ekonomik beklentiler, uluslararası borsa gelişmelerine ilişkin daha iyimser bir bakış açısıyla örtüşmektedir. Bu, en azından kısmen, Euro Bölgesi ve ABD'de istikrarlı faiz beklentisi olan katılımcıların artan orana bağlanmakta. Çin'in faiz politikasında daha fazla gevşeme bekliyoruz" dedi.

Finans piyasası uzmanlarının Euro bölgesinin ekonomik gelişimine ilişkin hissiyatında düşüş yaşandı. Eylül ayında eksi 8,9 puan olarak gerçekleşerek bir önceki ayın 3,4 puan altında kaldı. Avro bölgesi için durum göstergesi de hafif bir düşüşle 0.6 puan gerileyerek eksi 42.6 puana geriledi.

ZEW anketine katılan piyasa uzmanları Almaya'daki ekonomik durum konusunda Ağustos'a göre daha kötümserler.

Almanya'da enflasyon yüzde 6.1 oldu

 

Avrupa'nın yeni hasta adamı 'Almanya'

 

Almanya'nın sanayi üretimi beklenenden fazla düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)