BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Alman milyarder Lufthansa'nın en büyük hissedarı oldu----

Alman milyarder Lufthansa'nın en büyük hissedarı oldu

 Alman milyarder Lufthansa'nın en büyük hissedarı oldu
07 Temmuz 2022 - 09:20 www.finansgundem.com

Almanya'nın en zengini ve lojistik sektörü liderlerinden Klaus-Michael Kuehne, Lufthansa'nın en büyük hissedarı oldu

Almanya'nın en zengin adamı Klaus-Michael Kuehne,lojistikte kazandığı bir servetin bir kısmını Avrupa'nın en büyük havayolu şirketine yeniden yatırarak Deutsche Lufthansa AG'nin en büyük hissedarı oldu.

Klaus-Michael Kuehne, Lufthansa'daki hissesini %15,01'e yükselterek, havayolu şirketinin en büyük hissedarı olarak Alman hükümetini geride bıraktı. Hükümet, havayolu şirketinin Kovid-19'dan kurtulmasına yardımcı olmak için bir kurtarma paketini geri ödemesinin ardından payını satıyor.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre varlıklarının değeri 35.1 milyar dolar olan Kuehne, Lufthansa'da yönetim kurulu koltuğuna oturmakla da ilgileniyor.

Alman milyarder Türk firmayı alıyor - Son Dakika Ekonomi Haberleri | NTV  Haber

Kuehne, dünyanın en büyük deniz taşımacılığı nakliyecisi olan Kuehne + Nagel'in onursal başkanı ve çoğunluk hissesinin sahibi.

Kuehne, Lufthansa hissesini neden arttırdığı konusunda yorum yapmasa da, birçok büyük nakliye şirketi, özellikle Lufthansa gibi kargo operasyonları olan firmalar olmak üzere ticari havacılığa yöneliyor.

Ve lojistik şirketleri, son yıllarda bir navlun patlaması nedeniyle yükselen karların keyfini çıkardı ve birçoğunun karlarını havayollarına yeniden yatırmasına yol açtı.

 Kuehne'nin holding şirketi ayrıca, şimdiye kadar havacılık operasyonlarını satın alma girişiminde bulunmayan Alman nakliye firması Hapag-Lloyd AG'de % 30 hisseye sahip. Lufthansa'nın kargo bölümü, 12 büyük kargo uçağından oluşan bir filo işletiyor ve aynı zamanda yolcu bölümünün uçaklarındaki karın boşluğunu kullanıyor.

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, binlerce uçuşu iptal ediyor

 

Ünlü milyarder iş adamı Roma'nın merkezinde yeni bir otel açıyor

 

Milyarder ailelerin yatırım tercihi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)