BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlman hava yolu şirketi Lufthansa, binlerce uçuşu iptal ediyor----

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, binlerce uçuşu iptal ediyor

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, binlerce uçuşu iptal ediyor
24 Haziran 2022 - 14:39 www.finansgundem.com

Haziran başında 900 iptal açıklayan Alman hava yolu şirketi Lufthansa, şimdi de temmuz ve ağustosta hem Almanya içi hem de Avrupa ülkelerine 1.000’den fazla uçuşunu iptal ettiğini duyurdu.

Havalimanı personeli eksikliği nedeniyle uçuş iptalleri devam eden Almanya'da seyahat sektörü, personel sıkıntısı ve hastalık izinlerinden kaynaklanan sorunlarla karşı karşıya. Lufthansa, yolcu kontrolünden uçak bakımına ve uçuş görevlilerine kadar personel sıkıntısı yüzünden 2 bin 200 uçuşunu iptal etti.

Kritik yaz tatili döneminin başladığı bir süreçte uçuşların iptal edilmesinin, Avrupa'da grevlerle birlikte havalimanlarında yaşanan seyahat kaosunu derinleştirmesi bekleniyor.

Hava yollarındaki personel eksikliğinin nedeni

Personel eksikliğinin de büyük ölçüde pandemi dönemi işlerine son verilenlerin yeni iş bulmaları ve havacılık sektörüne yeniden dönmek istememelerinden kaynaklandığı söyleniyor.

Salgın sonrası insanlar tekrar seyahatlere başlarken, Almanya’da havaalanları ve hava yollarında yaz tatili öncesi personel sıkıntısı yaşanıyor.

Daha fazla uçuş iptal edilebilir

Almanya Birleşik Hizmet Sendikası'na (Ver.di) göre Frankfurt, Hamburg veya Berlin gibi büyük havaalanları, güvenlik kontrolü veya check-in gibi yerdeki tüm hizmet alanlarında eksiklik nedeniyle problem var.

Alman politikacılar, çözüm olarak federal polisin havalimanlarında kontrol geçişlerinde de yer alması önerisinde bulunuyor. Personel eksikliği konusuna çözüm bulunamaması durumunda hava yolu şirketlerinin, daha fazla uçuşu iptal etmek zorunda kalacağı söyleniyor.

Türkiye'den 2 bin hava yolu personeli isteniyor

Alman havacılık endüstrisi, personel sıkıntısına karşı Türkiye'den 2 bin kişiyi Almanya'daki havalimanlarında geçici olarak istihdam etmek istiyor.

Alman Hava Taşımacılığı Ekonomisi Birliği (BDL), mayısta Federal Çalışma Bakanlığı'na yasal engelleri kaldırmayı amaçlayan bir teklif sunmuştu. Teklifte, "Yer hizmetleri alanında 2 bin kişilik personel sıkıntısı var. Bu personel ihtiyacını kısa vadede karşılamanın bir yolu olarak yurt dışından işçi alımını görüyoruz" ifadeleri yer almıştı.

BDL özel izinler çıkarılmasını bekliyor

BDL'ye göre Türkiye'den gelecek işçiler, A2 seviyesinde Almanca konuşuyor, hava yolu birliği IATA'nın gerekliliklerini karşılayan sertifikalı tehlikeli madde eğitimlerine sahip ve Alman güvenilirlik kontrollerinin gereksinimlerini karşılıyor.

BDL, Alman makamlarının Türkiye'den yaklaşık 2 bin işçinin Alman havaalanlarında konuşlandırılması için hızlı bir şekilde özel izin çıkarılmasını bekliyor.

IATA, hava yolu sektörü için zarar beklentisini düşürdü

Almanya, hava yolundaki personel sıkıntısına Türkiye'den çare arıyor

Brüksel Havalimanı'ndan uçuş yapılmıyor

Zürih ve Cenevre havalimanlarındaki uçuşlar iptal

Avrupa'da yüzlerce uçuş iptal edildi!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)