BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAlman Merkez Bankası umutlu----

Alman Merkez Bankası umutlu

Alman Merkez Bankası umutlu
17 Ağustos 2020 - 13:11 www.finansgundem.com

Almanya Merkez Bankası, pandemi nedeniyle yaşanan daralma sonrasında Alman ekonomisinin yaz aylarında hızlı bir büyümeye hazır olduğununu söyledi.

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), Alman ekonomisinin bahar aylarında yaşanan benzeri görülmemiş daralma sonrasında hızlı ve geniş tabanlı toparlanmaya hazır olduğunu söyledi. Ancak Banka, tam bir toparlanmanın mümkün olması için korona virüse bir aşının bulunmasının gerekli olabileceğini de vurguladı. 

Bundesbank bugün yayınladığı aylık raporda, "Nisan ayında görülen en düşük nokta sonrası makroekonomik performansta başlayan açık ve geniş tabanlı toparlanma devam edecek. Alman ekonomisi 2020 yazında çok güçlü şekilde büyüyecek" ifadeleri yer aldı.

Özel tüketimin toparlanmaya "güçlü bir katkı" yapmasının beklendiğini ifade eden Bundesbank, sermaye malı yatırımlarının da belirleyici olacağını vurguladı.

Bununla birlikte Bundesbank, pandeminin global olarak kontrol altına alınmış olmadığına işaret etti ve bunun Almanya'nın ihracatı ile sanayi üretimi üzerinde baskı yaratacağını belirtti.

Almanya'da istihdamı korumak için 10 milyar euroluk yeni paket

Alman şirketler bankalara koştu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)