BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlman ekonomisinin Çin'e olan bağımlılığı arttı----

Alman ekonomisinin Çin'e olan bağımlılığı arttı

Alman ekonomisinin Çin'e olan bağımlılığı arttı
19 Ağustos 2022 - 13:59 www.finansgundem.com

Alman hükümetine Pekin ile ilişkilerini zayıflatması yönündeki siyasi baskılara rağmen Alman ekonomisinin Çin'e olan bağımlılığı 2022'nin ilk yarısında arttı.

IW tarafından hazırlanan rapora göre Almanya'nın Çin'e olan ihracatı 2022'nin ilk yarısında büyüdü. Alman şirketlerini Çin'e yatırımları Ocak-Haziran döneminde 10 milyar dolar civarına ulaştı. 2000 yılının ilk yarısında bu oran 6,2 milyar euro olmuştu.

Çin'in Almanya'nın ithalatı içinde payı da 2022'nin ilk yarısında yüzde 12,4'e ulaştı. Bu oranı 2000 yılında yüzde 3,4 seviyesindeydi.

Almanya'nın Çin ile ticaret açığı 2022 yılı ortamında neredeyse 41 milyar dolar oldu ve açığın daha da artması bekleniyor.

IW ekonomisti Juergen Matthes yaptığı değerlendirmede, "Alman ekonomisi Çin'e çok daha bağımlı hale geldi. Bu bağımlılık Pekin'in Ukrayna savaşındaki tutumu ve Tayvan'a karşı askeri tutumu nedeniyle Berlin için siyasi bir problem yaratıyor. Bu tehlike ve problemlere rağmen, Çin'e ekonomik bağımlılık 2022'nin ilk yarısında büyük bir hızla yanlış yöne gitti" dedi.

Almanya'da ÜFE rekor kırdı

 

Almanya, artan enerji fiyatları sebebiyle kriz yaşıyor

 

Almanya'da doğalgaz indirimi 10 milyar euroya mâl olacak

 

Almanya'da kuraklık ekonomiyi tehdit ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)