BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'da doğalgaz indirimi 10 milyar euroya mâl olacak----

Almanya'da doğalgaz indirimi 10 milyar euroya mâl olacak

Almanya'da doğalgaz indirimi 10 milyar euroya mâl olacak
18 Ağustos 2022 - 15:05 www.finansgundem.com

Almanya’da, Rusya’dan gelen doğalgaz sevkiyatının azalması nedeniyle vatandaşın yükünü azaltmak adına yaptığı düzenleme 10 milyar Euro'ya mâl olacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya karşı başlattığı yasa dışı savaşın ve Rus tarafının neden olduğu yapay enerji kıtlığının sonucu olarak evlere, şirketlere ısı ve enerjiyi sağlamak zorlaştı.

Alman Hükümeti Sözcü Yardımcısı Christiane Hoffmann, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, hükümetin halkın ciddi ek mali yükle karşı karşıya kaldığını gördüğünü işaret ederek katkı payının vatandaşlar üzerindeki mali yükünü azaltmak için görüşmeler yaptığını aktardı.

Bu gelişmelerin devamında Almanya'da bir hükümet yetkilisi, tüketicilerin zaten yüksek olan enerji faturalarında ek vergileri ödemelerine yardımcı olmak için tasarlanan gaz üzerindeki satış vergisinde yapılacak bir düşüşün, devlete Mart 2024'e kadar yaklaşık 10 milyar euroya (10.16 milyar dolar) mâl olacağını bildirdi. 

Almanya Başbakanı Olaf Scholz bugün gazetecilere verdiği kısa demeçte söz konusu hamleyi duyurdu ve tedarikçilerin KDV indirimini tüketicilere yansıtmasını beklediklerini söyleyerek hükümet yetkilisini onaylamış oldu.

Doğalgazdaki katma değer vergisini geçici olarak yüzde 19'dan yüzde 7'ye indirecek.

Hükümetin getireceği vergi indirimi vergilerin getirileceği 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak ve Mart 2024'ün sonunda geçerliliğini yitirecek.

Almanya enerjide Türkiye ile iş birliği yapmak istiyor

 

Almanya doğalgazda olası bir krize karşı hazırlık yapıyor

 

Almanya doğalgazda acil duruma geçti

 


 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)