BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlkole bağlı ölümlerde artış!----

Alkole bağlı ölümlerde artış!

Alkole bağlı ölümlerde artış!
16 Temmuz 2021 - 14:14 www.finansgundem.com

İngiltere'de salgın sırasında alkol tüketiminin etkileri nedeniyle bir önceki yıla oranla daha fazla kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

İngiltere'de tüketici istatistiklerine göre, büfe ve süpermarketler 2020-2021 mali yılında 12 milyon 600 litre alkol sattı. Bu rakam 2019-2020 mali yılına kıyasla yüzde 24,4 artış anlamına geliyor. Rakamlar, korona virüsten önce de alkol alan kişilerin salgın sırasında  daha da fazla alkol satın aldığını gösterdi. Alkol zehirlenmesi sonucu gerçekleşen ölümlerin de yüzde 4,5'tan yüzde 15,4'e yükseldiği belirtildi.

Buna ilişkin olarak İngiltere Sağlık Kurumu (PHE), 2020 yılında alkole bağlı olarak kayıtlara geçen ölümlerin yüzde 20 artarak 6 bin 983 kişiye yükseldiğini açıkladı. En yaygın ölüm nedeninin ise karaciğer hastalıkları olduğu belirtildi. Pandemi sırasında barlar, restoranlar ve gece kulüpleri 6 aydan uzun bir süre kapalı olmasına rağmen alkol tüketimi ve satışında artış kaydedildi.

Kurumun verilerini değerlendiren British Liver Trust adlı yardım organizasyonundan Pamela Healy, kapanma dönemindeki sokağa çıkma yasakları ve temas kısıtlamalarına işaret ederek "Stres, yalnızlık ve yardım hizmetlerine yetersiz ulaşım birçok insanı daha fazla alkol içmeye ve karaciğerlerini tehlikeye atmaya sürükledi" diye konuştu.

Korona virüse karşı 'alkol' ve 'sigara' uyarısı

 

İstanbul Valiliği'nden alkol yasağı açıklaması

 

ABD'de bir havayolu şirketi daha uçakta alkol ikramını yasakladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)