BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlkol satışı yasağı kalktı mı? Bakanlıktan açıklama...----

Alkol satışı yasağı kalktı mı? Bakanlıktan açıklama...

Alkol satışı yasağı kalktı mı? Bakanlıktan açıklama...
30 Nisan 2021 - 11:48 www.finansgundem.com

Alkollü içkilerin satışı ile ilgili yasağın nasıl uygulanacağı merak edilirken marketlerde satışın sürdüğünü gösteren fişler ortaya çıktı. Sosyal medyada konuşulan yasağın kalktığına yönelik paylaşımların ardından İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Kovid-19 pandemisi ile mücadele kapsamında Türkiye, en uzun kapanmasına dün akşam girdi. İçişleri Bakanlığı'nın kapanmanın esaslarını belirleyen genelgesi alkollü içkilerin satışı ile ilgili tartışma başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tekel bayilerin istisna kapsamında olmadığını belirterek konunun tartışma konusu olamayacağını söyledi. Tekeller kapalı olduğu için de önceki hafta sonu kısıtlamalarında olduğu gibi haksız rekabetin önüne geçmek adına marketlerde de satış yapılamayacağı belirtildi.

Ancak tüm bu açıklamalar ve değerlendirmeler tartışmaların önüne geçmedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, dün yaptığı açıklamada yasakla ilgili net bir düzenleme olmadığını, açıklanan kabine kararları ve İçişleri Bakanlığı genelgesinde hiçbir yasağa rastlayamadıkları için satışlara devam edileceğini söyledi.

Kapanmanın ilk gününde sosyal medya kullanıcıları alkollü içki satın aldıklarını belgeleyen fişlerin fotoğraflarını paylaştı.

TEKEL BAYİLERİ PLATFORMU BAŞKANI AYBAŞ'TAN İDDİA: ALKOL SATIŞI YASAĞI KALKMIŞTIR

Alkol satış yasağı ile ilgili Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş’tan da çarpıcı iddia geldi. Aybaş Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sosyal medyada konuşulan alkol satışıyla ilgili yasağın kalktığına yönelik paylaşımların ardından İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Bakanlık sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Kısıtlamalarla ilgili açıklamalarımız, resmi olarak Bakanlığımız; İl Hıfzısıhha Kurulu Kararları, Valilikler tarafından ilgili kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemelidir. Milletimizin büyük fedakarlık gösterdiği Tam Kapanma Döneminde; yanlış bilgilendirmeye yönelik kasıtlı tutumlarla ilgili gerekli hukuki müracaatların başlatılacağı da kamuyouna sayıgıyla duyurulur."

Korona virüs aşısından önce ve sonra alkol tüketilirse ne olur?

 

Alkol ve sigara, Kovid-19 aşısında olumsuz etki oluşturuyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Boş İşler30 Nisan 2021 15:54

    Bu mantığa göre o zaman haksız rekabet olmaması için hiç bir  yer sigara da satamayacak. Tekel bayilerinin diğer ana kalemi sigara.