BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriAlkol satan Dia'ların sırrı----

Alkol satan Dia'ların sırrı

Alkol satan Dia'ların sırrı
19 Ağustos 2013 - 15:06 www.finansgundem.com

Yıldız Holding bünyesine geçtikten sonra strateji değiştiren Dia mağazalarında açıklandığı gibi alkol satışının bitmediği ortaya çıktı

Ülker’in çatı şirketi Yıldız Holding, Migros’a ait Şok’u 600 milyon TL’ye satın almıştı. İkinci büyük hamle yine Yıldız Holding’den geldi. Bu kez İspanyol Dia’yı 350 milyon TL bedelle devraldı. Ardından Fransız hipermarket devi Carrefour, Türkiye’deki operasyonu CarrefourSa’yı ortağı Sabancı Holding’e devretti. Onur Marketler zincirinin 119 Onurex mağazası da geçtiğimiz aylarda Yıldız Holding çatısı altına girdi. Yıldız’ın Onurex mi, Şok mu, yoksa Dia olarak mı devam edeceği henüz netlik kazanmadı.
Şimdi gelelim yeni kulis bilgisine… İspanyol DiaSa’yı Nisan ayında bünyesine katan Yıldız Holding, zincirde alkol satışı yapmayacağını açıklamış, stoklar bittikten sonra da raflarda alkollü ürün kalmamıştı. Geçtiğimiz günlerde yolumuz bir Dia’ya düştüğünde gördük ki bazı noktalarda alkol satışı halen devam ediyor. Merak edip araştırdığımızda franchising olan 300 Dia’da alkol satışının devam ettiğini öğrendik.
Konumuz alkol satışı değil elbette. Anadolu Grubu’nun discount zinciri olan Ekomini de hızla büyüme sürecinde. Her köşe başında bir Ekomini market açmaya uğraşıyor. Ekomini de bugün 71 şehirde 739 mağazaya ulaşmış durumda. Duyduğumuza göre Anadolu Grubu, şimdi de franchising olan 300 Dia ile ilgileniyormuş. Yakında bazı Dia’ların tabelası alkollü içecek satış ruhsatına sahip Ekomini olursa şaşırmayın.
Bu arada da Dia’larla ilgili yeni yapılanma yoğun şekilde sürüyor. Bu nedenle tabelalar halen DiaSA olarak devam ediyor. Ancak yeni yıla kalmadan tabelalarda ve raflarda değişim olacağını da belirtelim… (Para Dergisi)
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)