BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlibaba halka arz için bankalara 32.3 milyon dolar ödeyecek----

Alibaba halka arz için bankalara 32.3 milyon dolar ödeyecek

Alibaba halka arz için bankalara 32.3 milyon dolar ödeyecek
21 Kasım 2019 - 07:30 www.finansgundem.com

New York borsasından sonra Hong Kong borsasında halka arz için gün sayan Alibaba'nın, halka arza liderlik için bankalara ödeyeceği para 32.3 milyon dolar olarak açıklandı

ABD menkul kıymetler düzenleyicileri tarafından sunulan belgelere göre, Çin'in e-ticaret devi Alibaba 12,9 milyar dolara kadar çıkacak olan Hong Kong girişine liderlik etmek için yatırım bankacılığı sendikasına 32,3 milyon dolar ödeyecek.

E-ticaret devi , geçtiğimiz hafta boyunca yürütülen anlaşmaya başkanlık etmek için China International Capital Corp (CICC) ve Credit Suisse ( CSGN.S ) olmak üzere iki ortak kullandı .

İki lider bankaya ortak global koordinatörler olarak Citigroup Inc ( CN ), JP Morgan ( JPM.N ) ve Morgan Stanley ( MS.N ) katılırken, HSBC ve Çin Sanayi ve Ticaret Bankası (ICBC) junior olarak atandı.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) sunulan ek bir izahname, Alibaba’ya 500 milyon hisse satışı için 28.1 milyon dolar yatırım bankacılığı ücreti ödeyeceğini gösterdi.

Bu, bankacıların gerçekleşeceğini düşündüğü 75 milyon ilave hissenin genel olarak adlandırılması halinde söz konusu olduğunda, 32.3 milyon $ 'a yükselecektir.

Bankalar arasındaki ücret SEC belgelerinde listelenmemiş ancak ortaklara en fazla para ödendiği ve kalan bankaların ücretlerinin satılan hisse miktarına bağlı olduğu endüstri uygulaması kabul edilmiştir.

Yatırım bankaları ayrıca ikincil listede hisse senedi satın alan yatırımcıların ödediği yüzde 1 aracılık ücretinden de yararlanacaktır.

Alibaba'nın bankalara ödemesi, Suudi Arabistanlı Aramco'nun zayıflamış ilk halka arzında (halka arz) çalışan bankalar için yazmak istediği 90 milyon dolarlık çekin çok altında kalıyor.

Bir anlaşmada bugüne kadarki en yüksek ücret ödemesi, Dealogic'in verilerine göre, Visa'nın New York'taki 19.6 milyar doları toplayan ve bankalarına 550.2 milyon dolar ödemesine neden olan 2008 halka arz edildi.

Alibaba'nın Hong Kong hisse senedi salı önümüzdeki dönemde işlem görmeye başlayacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)