BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporAli Koç'u ilk kez böyle göreceksiniz----

Ali Koç'u ilk kez böyle göreceksiniz

Ali Koç'u ilk kez böyle göreceksiniz
09 Mayıs 2014 - 09:46 www.finansgundem.com

İstanbul 2020 için maddi manevi destekten kaçınmayan özel sektör taşın altına elini sokmaya devam ediyor

Şirketlerin spora her geçen gün daha çok önem verdiğini belirten Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Koç Fest’in Tekirdağ ayağında olimpiyat mesajı verdi. İstanbul’un 2020 Olimpiyatları adaylığı döneminde verdikleri desteği ve heyecanı anlatan Ali Koç, bu konudaki çalışmaların devam etmesi gerektiğini açıkladı.

ÜÇ AYAKLI BİR İŞBİRLİĞİ

Hürriyet'te yer alan habere göre, olimpiyat süresince çok ciddi faaliyetler yürütüldüğünü anlatan Koç, “Oyunları kaybetmemize üzüldük fakat bunun da fırsata çevrilmesi gerektiğine inanıyorum. O motivasyonu yakalamışken bu süreci daha sistematik bir hale sokmamız gerekiyor. Burada üçlü bir işbirliği şart. Devlet, sivil toplum örgütleri yani federasyonlar ve özel sektör. Üçümüz aynı platformda buluşarak başarıya ulaşabiliriz. Biz bunun için Spor Bakanlığı’na da gittik. Örnek 20 şirket her yıl 10-15 milyon lira versin. Yılda 300 milyon, 10 yılda 3 milyar lira yapar. Düzgün bir denetleme sistemi kuralım dedik. Spor Bakanlığı’nın da olağanüstü projeleri var. Hiçbirimizin duymadığı. Onlar da çok istekli. Fakat sonunu getiremedik. Türkiye’de öncelikler çok çabuk değişiyor” dedi.

KÜREKTE İDDİALI OLABİLİRİZ

Artık dünyada ülkelerin belli spor dallarına ağırlık verdiğini kaydeden Koç, Türkiye’nin de bu yolda ilerlemesi gerektiğini vurguladı. Hollanda’nın buz patenindeki başarılarını, İngiltere’nin yakaladığı havayı örnek gösterdi. Türkiye’de de özellikle iki dalın altını çizdi: “Mesela kürekte Türkiye madalya alabilir. Bugün Galatasaray ve Fenerbahçe başa güreşiyor. Dövüş sporları da iddialı olduğumuz diğer bir alan.”

ALTYAPI VERGİSİ ÖNERİSİ

Türkiye’nin birinci önceliğinin ‘sporcu havuzunu genişletmek’ olduğunu vurgulayan Koç’a göre, sporcuları çocuk yaştan alıp yetiştirmek çok önemli. Burada da devlete çok önemli rol düşüyor. Bugün spor kulüplerinin hem maddi imkanları sınırlı hem de ‘Financial Fairplay’ gereği futboldan kazandıkları parayı amatör branşlara aktaramıyorlar. Devletin bu konuda spor kulüplerine teşvik verebileceğinin altını çizen Koç, devam etti: “Bu finansal teşvik, tesis teşviği ya da vergi teşviği olabilir. Devlet bizi şunu diyebilir. Vergi konusu zaten çok tartışmalı. Siz bu vergiyi bize vermeyin. Onun yerine bu parayla altyapıya yatırım yapın. Kasamızdan yine o para çıksın. Burada amaç genç sporcu yetiştirebilmek.”

Köy kahvesine oturdu çay bisküvi yedi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde düzenlenen Koç Fest’e katılan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, dönüş yolculuğunda çiftçilerle sohbet etli. Tekirdağlılar taarfından büyük ilgi gören Ali Koç, köy kahvesinde çiftçilerin sorunlarını dinledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)