BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlbayrak: Türkiye'nin bilançosu çok güçlü----

Albayrak: Türkiye'nin bilançosu çok güçlü

Albayrak: Türkiye'nin bilançosu çok güçlü
24 Ocak 2019 - 11:28 www.finansgundem.com

Bakan Albayrak, Davos'ta ''Türkiye hazine yönetiminde aktif ve agresif olacak. Türkiye'nin bilançosunun çok güçlü olduğunu biliyoruz'' dedi

2018'in dünya piyasaları ve Türkiye için ilginç bir yıl olduğunu söyleyen Albayrak "Eylül'de yeni ekonomi programı açıklandı. Verdiğimiz sözleri gerçekleştirdik. Planlarımız güzel bir şekilde ilerliyor. Kaliteli büyümeye odaklandık. Şu ana kadar stratejimiz iyi gitti. 2019 bizim için çok iyi bir yıl olacak gibi görünüyor..Büyümede yavaşlama göreceğiz ama resesyon olmayacak. Tüm belirsizliklerin zaman içerisinde azalacağını düşünüyorum, büyümemiz planladığımız yönde ilerleyecektir. Şu an olmamız gereken yoldayız" diye konuştu.

Albayrak bütçe disiplini, enflasyonla mücadele ve cari açığı azaltma konusunda hassas olduklarını bildirdi. Bakan, enflasyonun %25'lere çıktığını ama şu an hedefe doğru gittiğini, son aylarda cari fazla verildiğini dile getirdi.

Mali ve para politikası uyumunun son yılların en iyi seviyesinde olduğunu belirten Albayrak MB'nin bağımsızlığına yönelik soruya Albayrak "herkes kendi işini yapıyor. Enflasyonla hem para politikasında, hem mali tarafta mücadele etmeye çalışıyoruz. Merkez Bankası işini bağımsız şekilde yapıyor, yapmaya da devam edecekler." değerlendirmesini yaptı. Albayrak Türkiye'nin Hazine yönetiminde aktif ve agresif olacağını ve Türkiye'nin bilançosunun çok güçlü odluğunu kaydetti.

İlk çeyreğin Türkiye için beklenenden iyi başladığını belirten Albayrak kaliteli büyümeye odaklandıklarını ifade ederek "Türkiye çok dinamik bir ülke, iyi bir dönemdeyiz, stratejik avantajlarımız var, küresel ticaret ortamında rekabetçi fırsatlara odaklanıyoruz." yorumunu yaptı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)