BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAkşener'den Ak Parti-MHP ittifakına sert eleştiri----

Akşener'den Ak Parti-MHP ittifakına sert eleştiri

Akşener'den Ak Parti-MHP ittifakına sert eleştiri
16 Mart 2018 - 19:29 www.finansgundem.com

Meral Akşener, Ak Parti ve MHP ittifakının dışında kalan partilerin 'gayri milli' ve 'hain' olarak gösterilme çabalarına sert tepki gösterdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Beşiktaş Demokrasi Meydanı'nda partisinin düzenlediği 'Anlat Hemşehrim, Dertleşelim' etkinliğine katıldı.

‘CUMHUR İTTİFAKI’ HAKKINDA

‘Cumhur ittifakı’ ile ilgili bir soru üzerine Meral Akşener şunları söyledi:

“Sayın Erdoğan’ı bu kadar acele bu işlere iten o korku nedir? Bunun anlamı, çekmecedeki anket sonuçlarıdır. Çıkar kardeşim, paylaş. Sen de rahatla herkes rahatlasın. Siyasi partiler elbette ki yan yana gelebilirler. ‘Vay efendim siz niye yan yana geliyorsunuz’ deme hakkı kimsenin yok. Burada itiraz edilen saygısızlık şudur; kendileri kurdular, niye kurdunuz diyen yok. Ama ‘biz yerli ve milliyiz, siz hainsiniz’ hakkın ve haddin mi? Böyle bir durum olamaz. İtirazımız buradaki saygısızlığadır.”

resimid_4725974

“BU CIVIKLIK BU TUTARSIZLIK NASIL YERLİ VE MİLLİ OLUYOR”

Meral Akşener, “Biri birine ‘zürriyetsiz’ dedi. Öbürü öbürüne ‘şerefsiz’ dedi. Öbürü öbürüne ‘ver Bilal’i al hilali’ dedi. Öbürü öbürüne ağzıma alamayacağım çirkinlikler oldu. Bir baktık yerli ve milli ittifakı…İttifak kurabilirsiniz. Bütün bunlardan vazgeçmiş olabilirsiniz. Bu bizi ilgilendirmez. Bu cıvıklık, bu tutarsızlık nasıl oluyor da yerli ve milli oluyor. Onun karşısındaki de ‘gayri milli’, ‘hain’ oluyor. İtirazımız bunadır” diye konuştu.

resimid_4725964

“İKİNCİ TURDA ELBETTEKİ GÖRÜŞMELER OLABİLECEKTİR”

Bir gazetecinin “Hayır bloğunda bir görüşme var mı?” şeklindeki sorusuna Akşener, “Sayın Temel Karamollaoğlu’nun söylediği ‘hayır bloku’ denilen ki bu tanım doğru da değil. Ama o oturdu. Bu kendine özgü referandum sonucu ortaya çıkan sisteme karşı olanlar, yani parlamenter demokrasiye geri döneceğiz demektir. Bununla ilgili kriterleri belirleyelim diye bizi ziyaret ettiler. Cumhuriyet Halk Partisi de bizi ve diğer siyasi partileri seçim güvenliği ile ilgili ziyaret etti. Bunlar tamam, bunun adı zaten işbirliğidir. Ama ısrarla söylediğim bir durum var, mümkünse referandumda ‘hayır’ diyen her siyasi parti, birinci turda aday çıkarmalıdır. Abinin insicamı bozuluyor böyle durumlarda. Seçilmiş rakip denilen tanımın dışındayız. İkinci turda elbette ki görüşmeler olabilecektir. Ona bir itiraz yok zaten” diye yanıt verdi.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cezmi17 Mart 2018 11:32

    Sanane be fetö balonu

  • Sdk 17 Mart 2018 00:43

    Meral chpye zarar bu solcular kadın hep chp kalelerinde çalışma yapıyor

  • Ayşe Önal16 Mart 2018 23:23

    1996 yolında içişleri bakanlığı yaptığı dönemde Meral Hanım Pkk terörünü bitirmişti. O yıllatda Devlet Bahçeli milletvekili bile değildi. Meraş Hanım’a güveniyorum.

  • arifhan18 Mart 2018 10:50

    Ya ya ne demezsin içisleri bakanıyken 28 şubatta dönemin tümgenerali Erol öskasnak ın oraya gelirsem seni yağlı kazıga oturturum dediğini bu silik hanfendinin aģzının lal olduğunu biz cok iyi biliyoruz kimse parlatmasın bu kadını bundan bi cacık olmaz zaten ihtiyaçta yok yakinda siyaset çöplüğündeki yerini alır

  • Alş Öner16 Mart 2018 22:53

    Akp artık ülkeyi yönetemez hale geldi. Yeni bir kana ihtiyaç var. Oda Merkez sağı toplayacak, her kesimden oy alacak İyi Parti olabilir.

  • Yetim Mustafa16 Mart 2018 22:47

    Sn. Akşener, CHP den Aytun Çıray gibi bir kaç milletvekili daha, örneğin, Muharrem ince, Selin Sayek Böke, İlhan Cihaner, Fikri Sağlar, Haluk Pekşen, Hüsnü Bozkurt gibi isimleri transfer edebilir ise, Sözcü ve Odatv yazarları, aynı zamanda Halk TV nin desteği ile seçim barajını geçebilir belki, ama CHP nin oyları ile başarı sağlamaya çalışmak yerine, AKP li seçmenin gönlünü kazanmak çok daha iyi olur diye düşünüyorum. Aksi taktirde İYİ parti siyasetin Truva Atı olacaktır.

  • Semih16 Mart 2018 22:43

    Eski bir Mhp li olarak ülkücü bağlarını kaybeden partime artık oy vermeyeceğim. Oyum gerçek ülkücü İyi Parti’ye olacak.

  • Tansu16 Mart 2018 23:34

    Ülkücülerin MHP yi bırakarak İYİ partide toplanmaları iyi bir şey. Devlet için kurşun atan şereflidir zira.

  • KILIÇ16 Mart 2018 22:36

    NESİNİ GÖRDÜN HELE BİRDE BÖYLE OLSUN YOKSA KAHİNMİSİN TÜRKİYE PARTİ ÇÖPLÜGÜNE DÖNDÜ ÖNÜNE GELEN PARTİ KURDU .

  • Bülent16 Mart 2018 21:19

    Allah yar ve yardımcın olsun. Sn Akşever. Tesbitleriniz çok doğru. Oyumuz size.

  • Levent Özer16 Mart 2018 21:09

    Bravo Akşener. Artık tek ümidimiz sizsiniz. Enflasyon yüksek, fakirleştik. Ordu yurtiçinde terörü bitirmeden yurtdışına savaşmaya gitti. Mahkemeler Anayasa mahkemesini dinlemiyor. Düzgün gidem bişey yok maalesef.

  • iskender16 Mart 2018 21:02

    hani sen 15 temmuzdan sonra başbakan oluyodun halen olamadınmı ?

  • Sdk 17 Mart 2018 00:40

    Darbe gerçekleşseydi olacakmış

  • Dikkat16 Mart 2018 20:42

    Sn. Akşener ne hikmetse CHP nin kalesi olan yerlerde konuşma imkanı bulabiliyor. Böyle devam ederse Anadolu Partisi gibi çok başarısız olabilir.