BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAkkuyu devletin projesi, iptal olmaz----

Akkuyu devletin projesi, iptal olmaz

Akkuyu devletin projesi, iptal olmaz
04 Haziran 2015 - 05:31 www.finansgundem.com

Akkuyu nükleer santral projesinin iptalinin mümkün olmadığını belirten Yıldız “Uluslararası anlaşmayla yapılmış konu. Yolumuza devam ediyoruz" dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir grup gazeteciyle birlikte bir araya geldiği Kayseri turunda, gündeme ait açıklamalarda bulundu. 

Seçim günü elektrik kesintisi yaşanmacağını tekrarlayan Yıldız, “Oyları elektrik kesintisinden dolayı sayılmamış, geçersiz olmuş bir tek vatandaş var mı? YSK Başkanı ile konuştum, böyle bir şey yok” diyen Bakan Yıldız, şunları söyledi:

“174 bin sandığın her birinde yedi görevliden beşi siyasi. Bütün sandıklarda görevlilerin imzası var. Bu kadar açık ve net bir konu varken, köpürtülmesi doğru değil. Elektrik şu anda da kesilebilir ama seçim güvenliği tehlikeye girmeyecek. Gaziantep, Adana, Mersin’de yerel seçimde 75 km. hızla rüzgar esti. Maraş’a uçak inemedi. Adana’ya inemedi. 2,5 saat sonra Elazığ’a indi. Maraş’a oy vermeye gelen Elazığ’a indi. Bunlar normal, elektrik direği yıkıldı, anormal. Buralarda bile elektrik direkleri yıkıldığı zaman oyları sayılamayan oldu mu? New York’ta metroda elektrik kesiliyor, istismar edilmiyor. Seçim günü yağışlı görünüyor. Aşırı rüzgar görünmüyor.”

BU BİR MEYDAN OKUMA 

Rusya ile imzalanan ve Avrupa’ya gidecek gaz akışında Türkiye’nin stratejik ortak olduğu Türk akımı projesiyle ilgili bilgi veren Bakan Yıldız, “Bunu batı bir meydan okuma olarak algılıyor. Batı hattı yerine ikame edilen bir hattan bahsediyoruz. AB, bu projenin olmasını istiyorsa siparişlerini veriyor, istemiyorsa vermeyecek. Türkiye bunun tarafı değil. Tarafı olmayan bir konuda Türkiye’nin ön alması isteniyor. Türkiye kendi ihtiyacını karşılamak üzere anlaşmasını yapacak. Dışişleri Bakanlığı’nda koordinatlarla alakalı yeni bir yazışma yapıldı. Eksik koordinatları istediler. Bundan sonraki adım montaja başlamasıdır. Bulgaristan’dan Türkiye’ye dönen kısım, Türkiye’den geçecek 190 kilometrelik kısmın koordinatları var. O yazı gelmişse, onunla alakalı bir problem kalmıyor. Bununla alakalı yazışmaları Dışişleri yapacak” dedi.

AKKUYU İPTAL OMAZ

Akkuyu nükleer santral projesinin iptalinin mümkün olmadığını ifade eden Yıldız, “Uluslararası anlaşma ile yapılmış bir konu. İçerideki sıkıntı dışarıdakinden daha büyük. Ama yolumuza devam ediyoruz. Sinop için kanun çıktı. Proje şirketi kurulma aşamasına geldi. Seçim bitsin, ondan sonra. Bir müddet sonra Türk ortak olur” diye konuştu.
Türkiye’nin cari açık kalemlerinde en ön sırada yer alan gaz alımlarındaki yüksek fiyatlarla ilgili yorum yapan Bakan Yıldız, şöyle devam etti:
“Gaz indiriminde pazarlık devam ediyor: Rusya’da bir sıkıntı yok. Görüşmelerimiz devam ediyor. Türkiye’nin fiyat davasında (İran gazında indirim için tahkim süreci) kaybettiği bir şey yok.”

‘Yerli oto için pil üreteceğiz’

Hükümetin ısrarla üzerinde durduğu elektrikli Otomobil projesinde enerji tarafında önemli adımlar atılacağı yönünde bilgi veren Bakan Yıldız, “MAM TÜBİTAK’ta lityum iYon pille ilgili çalışma var. Dünya yakıt pilleri ile çalışmasını tamamlamış değil. Bir otobüse diyelim ki 300 kilo pil düşüyor. Elektrikli araçların yaygınlaşmasında bir sıkıntı görmüyoruz. Rahatlıkla tedarik noktaları oluşturulabilir” diye konuştu.

Kayıp Kaçakta dava açılabilir

“Kayıp-kaçak yasasının mutlaka çıkması lazım” diyen Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Yıldız, “Kimsenin kanunla dava açma hakkı elinden alınamaz. Mahkemeler de o açılacak mahkemelerde o dava ile ilgili düzenleme yapabilirim. Dava açma hakkıyla ilgili değil. Bu bir maliyet unsuru, ben doğuda veya İzmir’de ödemeyenin ödeyene rahatsızlık verdiğini biliyorum. O yüzden gidip vatandaşımıza kul hakkıdır, devlet hakkıdır, ödeyin diyoruz. Selehattin Demirtaş’ın da bir kere duyuru yapması istedik” şeklinde konuştu.

IŞİD darbesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “IŞİD’in oluşturduğu terör, bizim oradaki çalışmalarımızı etkiledi. Güvenlik gerekçesiyle Kuzey Irak bölgesindeki çalışmalara ara verildi. Hatta Musul olaylarından önce. Çalışmaların devamına müsaade edemezdik. Kuzey Irak ile yapılan sözleşme içinde. Kandil Dağı eteklerine terör ve çözüm süreci tamamlanmadan girilemez. Sözleşmesinden petrolün nasıl paylaşılacağı yazılı” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)