BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAkdeniz'de 126 göçmeni taşıyan bot battı----

Akdeniz'de 126 göçmeni taşıyan bot battı

Akdeniz'de 126 göçmeni taşıyan bot battı
20 Haziran 2017 - 08:19 www.finansgundem.com

Libya'dan İtalya'ya gitmek üzere suya açılan bota yanaşan insan kaçakçıları, deniz aracının motoruna el koydu. Su almaya başlayan bottan yalnızca dört göçmen kurtulabildi.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), kaybolan botun motorunun insan kaçakçıları tarafından çalınmış olabileceğini duyurdu. IOM Sözcüsü Flavio Di Giacomo, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu botun battığı bilgisine ulaştıklarını ifade etti.

Libyalı balıkçılar, kurtardıkları dört göçmeni Akdeniz açıklarında bin dolayında göçmen taşıyan başka bir gemiye teslim etti. İtalya'nın Palermo limanına getirilen göçmenlerin verdiği bilgiye göre, bottakilerin çoğu Nijerya ve Sudanlı'ydı.

Di Giacomo, "Kurtulan görgü tanıkları, göçmenlerin yolculuk ettiği bota yanaşan insan tacirlerinin botun motorunu zorla aldıklarını anlattı. Tanıklar, 126 kişiyi taşıyan botun daha sonra su almaya başlayarak battığını aktardı. Söz konusu olayı başka teknedeki tanıklar da teyit etti" ifadelerini kullandı.

Göçmenleri taşıyan botların motorları, daha önce de çalınmıştı.

Türkiye-Yunanistan hattının geçen yıl ilkbahardan itibaren kapanmasıyla, Akdeniz'deki göçmen rotası Libya'ya döndü. Akdeniz'de geçen yıl 5 bini aşkın göçmen Avrupa'ya gitmek isterken boğuldu ve 2016 en ölümcül yıl olarak kayıtlara geçti.

Bu yılın ilk beş ayında da en az bin göçmenin öldüğü bildiriliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)