BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriAkbank'tan sendikasyon kredisi başarısı----

Akbank'tan sendikasyon kredisi başarısı

Akbank'tan sendikasyon kredisi başarısı
16 Ağustos 2013 - 11:50 www.finansgundem.com

Akbank, yaklaşık 1,5 milyar ABD Doları tutarında sendikasyon kredisi aldı. Üstelik faizler yükselmesine rağmen 2012'den daha düşük maliyetlerle...

Akbank, dünyanın önde gelen bankalarının katılımıyla yeni bir sendikasyon kredisi sağladı. Toplamda 779 milyon Euro ve 419,5 milyon ABD Doları tutarında, 1 yıl vadeli olarak yapılandırılan kredinin maliyeti 1 yıl için EURIBOR + yüzde 0,75 ve LIBOR + yüzde 0,75 olarak gerçekleşti. Akbank, imza attığı bu sendikasyonla, 2012 yılı Ağustos ayında EURIBOR + yüzde 1,35 ve LIBOR + yüzde 1,35 maliyetle sağladığı kredisini başarıyla yenilemiş oldu.
FAİZ ARTIŞINA RAĞMEN DAHA DÜŞÜK MALİYET
Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, son dönemde Amerika Merkez Bankası’nın likidite politikalarına ilişkin açıklamalarının uluslararası piyasalarda borçlanma maliyetlerini bir miktar yukarı yönlü olarak etkilediğine dikkat çekerek, şunları söyledi:
“Amerika Merkez Bankası’nın açıklamalarının tüm dünyada etkisi görüldü. Ancak ülkemizin makroekonomik göstergeleri bugün hala birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeden daha iyi. Mali disiplinini sürdüren ve sağlam  bankacılık sektörünün desteklediği Türkiye uzun vadeli hedeflerinde ilerlemeye ve çıkışını sürdürmeye devam ediyor. Ülkemizin geleceği parlak ve büyüme potansiyeli yüksek. Akbank olarak yatırım yapmaya ve ülkemizin atılımları için gerekli olan finansal desteği en uygun şartlarda sağlamaya devam ediyoruz. Bugün imzaladığımız sendikasyon kredimiz bir anlamda da ekonomimize ve bankacılık sektörümüze olan güvenin bir kanıtıdır. Geçen yıl yüzde 1,35 maliyetle aldığımız kredimizi, bu yıl maliyetimizi 60 bps düşürerek, yüzde 0,75 maliyet üzerinden yeniledik.”
Akbank’ın yüksek marka gücü, uluslararası muhabir ilişkileri ve başarılı performansıyla bir kez daha örnek bir sendikasyona imza attığını vurgulayan Binbaşgil, “Uluslararası piyasalarda ve özellikle Türkiye’nin de dahil olduğu gelişmekte olan piyasalarda faizlerdeki artış trendine rağmen, kredimizi çok daha düşük bir maliyet ile yeniledik. Bu başarılı sendikasyon kredimiz Akbank’ın saygınlığını ve gücünü yansıtıyor. Seçkin uluslararası bankaların katılımıyla temin ettiğimiz bu krediyi başta Akbank müşterileri olmak üzere bankanın tüm paydaşlarına değer yaratmak ve ekonominin büyümesini desteklemek yönündeki hedeflerimiz doğrultusunda, reel sektöre finansman yaratmak için kullanacağız.” dedi.
HER YIL İKİ SENDİKASYON
Akbank Uluslararası Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli ise “Yılda iki kez sendikasyon kredisi alıyoruz. Ağustos kredimizle bu yılki sendikasyon dönemimizi başarıyla kapattık” dedi.
Piyasalardaki gelişmelere vurgu yapan Kefeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Amerikan Merkez Bankası FED’in parasal genişlemenin sonlanmaya yakın olduğunu belirtmesine ve akabinde uluslararası piyasalardaki dalgalanmalara ve ayrıca geçen yılın aynı dönemindeki sendikasyonumuza nazaran maliyeti 60 bps daha düşürmemize rağmen, yeni kredimizde başta Avrupa ve ABD bankaları olmak üzere uluslararası bankalardan ciddi bir talep gördük.”
20 YILDA 34 SENDİKASYON, 22.5 MİLYAR DOLAR
Türk bankalarınca alınan son sendikasyon kredilerine kıyasla, güncel işlemlerini daha düşük bir maliyetle yenilediklerinin altını çizen Kefeli, “Dış borçlanmadaki liderliğimizi bir kez daha ispatlamış olduk. Her yıl olduğu gibi bu yıl da çıtayı bir kez daha yükseğe çıkardık. Sendikasyon kredimize bu yıl 19 ülkeden 38 banka destek vermiştir. Elde ettiğimiz sonuç, uzun vadede Türk ekonomisine yarattığımız değerin bir kanıtıdır” dedi.
Kefeli, konuşmasını “1993’ten beri gerçekleştirdiğimiz 34 sendikasyonla sağladığımız 22,5 milyar dolar tutarındaki kredi ve Türkiye’de ilklere imza atan diğer yurtdışı fonlama ürünlerimizle dünya çapında ödüllere layık görüldük. Akbank, bu başarılarıyla Türk bankacılık sektörüne her zaman öncülük etmekten gurur duyuyor” ifadeleriyle noktaladı.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • harika16 Ağustos 2013 14:30

    süper gelişme, tüketici kredisi olarak dağıtır, tüketici de kredi kartıyla cep telefonu alır, ticaret hacmimiz büyür

  • recai şener16 Ağustos 2013 12:55

    akbankta ,trakyacamda sürekli düşer.bu kadar sağlam hisse nasıl düşer......