BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank'ta yeni atama!----

Akbank'ta yeni atama!

Akbank'ta yeni atama!
28 Mart 2013 - 17:42 www.finansgundem.com

Akbank Yönetim Kurulu Üyesi Hamid Biglari görevinden ayrıldı yerine bu isim geldi

Eylül 2012’den bu yana Akbank’ta Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüten Hamid Biglari, 28 Mart 2013 tarihinden geçerli olmak üzere bankadaki görevinden ayrılmıştır. 28 Mart 2013 tarihinde Akbank Genel Kurulu’nda alınan kararla, Sn. Hamid Biglari’den boşalan Yönetim Kurulu Üyeliği’ne, Citigroup’un Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nden (EMEA) sorumlu olan  Genel Müdürü James C. Cowles seçilmiştir.
Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer; Citigroup’un en üst düzey yöneticilerinden biriyle Akbank’ta temsil edilmesinin, Citi’nin Akbank’a verdiği önemi gösterdiğini ifade etmiş ve Sn. Cowles’a Akbank Yönetim Kurulu’na hoşgeldin demekten mutluluk duyduğunu belirtmiştir.
Citigroup’un Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nden (EMEA) sorumlu Genel Müdürlük posizyonundan önce, Cowles Citigroup bünyesinde Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı, Citi’nin Batı Avrupa Başkanlığı, Citi’nin Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki piyasalardan Sorumlu Bölüm Başkanlığı, Global Hisse Senetleri ve Sermaye Piyasaları Bölüm Başkanlığı da dahil olmak üzere birçok farklı üst düzey pozisyonda görev almıştır.
James C. Cowles, 1979 yılında Smith Barney’e katılmıştır. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’dan sorumlu Hisse Senetleri Bölümü Başkanlığı, Yatırım Bankacılığı Bölüm Başkan Yardımcılığı, Gayrimenkul Yatırım Bankacılığı ve Ticari İpotek İşlemleri Bölüm Başkanlığı, Borçlanma Araçları Piyasası Bölüm Başkanlığı ve Doğrudan Yatırımlar Bölüm Başkanlığı pozisyonlarında bulunmuştur.
Ayrıca, James C. Cowles 2010 yılından beri AFME’nin (Avrupa Finansal Piyasalar Derneği) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyeliği ve Hazine görevlerini yürütmektedir.
Denison Üniversitesi’nin ekonomi bölümünden 1977 yılında mezun olan Cowles, yüksek lisans derecesini İşletme (MBA) dalında 1979 yılında The Wharton School, University of Pennsylvania’da tamamlamıştır.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)