BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank 'en değerli banka' seçildi----

Akbank 'en değerli banka' seçildi

Akbank 'en değerli banka' seçildi
10 Şubat 2015 - 13:53 www.finansgundem.com

Akbank, Brand Finance tarafından 2015 yılında "Türkiye’nin En Değerli Banka Markası" seçildi

Akbank, prestijli uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından gerçekleştirilen "Dünyanın En Değerli 500 Banka Markası-2015" araştırmasında üst üste 4. defa "Türkiye'nin En Değerli Banka Markası" oldu. Araştırma kapsamındaki uluslararası önde gelen 500 bankanın toplam marka değeri 2014’e göre kıyasla yaklaşık %5 artış gösterirken Akbank’ın marka değeri aynı dönemde yaklaşık %27 yükseldi.

Türkiye’nin arzuladığı atılımları gerçekleştirmesi için daha da fazla markaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Bugün hem ülkemizde hem de uluslararası alanda çetin bir rekabet olduğunu görüyoruz. Bu ortamda sadece üretmek ve satış yapmak yetmiyor. İster  reel sektörde, ister hizmet sektöründe olsun, şirketlerimizin daha rekabetçi olmasının, milli gelire katkılarının artmasının yolu markalaşmaktan geçiyor” dedi.

Şirketlerin en önemli aktif değerlerinden birisinin de marka değeri olduğuna dikkat çeken Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Bugün alışılagelmiş finansal göstergelerin yanında şirketlerin marka değerleri de yatırımcıların tercihlerini şekillendirmede önemli rol oynuyor. Bu sebeple gelişmiş ülkelerde faaliyet gösteren şirketler finansal raporlarında marka değerlerine de yer veriyor” dedi ve ekledi:

“Akbank markası da, güçlü finansal verilerimizin yanında bankamızın gücünü en iyi yansıtan, bize rekabet avantajı sağlayan en önemli göstergelerden biridir. Teknoloji ve bankacılık hizmetlerinin birleştirilmesinde yaptığımız yenilikçi çalışmalar, yalnızca Türkiye'de değil tüm dünyada öne çıkıyor. Teknolojide ulaştığımız ileri seviyeleri, müşterilerimize bankacılık hizmetlerini en avantajlı şekilde ulaştırmak için kullanıyoruz. Teknolojiye ve yenilikçi çalışmalara her yıl yaptığımız yatırımlar, kurulduğumuz günden bugüne, 67 senede titizlikle oluşturduğumuz ve koruduğumuz markamızın sağlıklı gelişimini destekliyor. Bizim için büyük önem taşıyan marka değerimizi korumak ve daha da değerli kılmak için tüm Akbanklılar olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yıllardır aralıksız bir şekilde markamıza yaptığımız yatırımların karşılığını Brand Finance tarafından yapılan sıralamada da görüyoruz. Bu yıl da Brand Finance’in araştırmasında bir kez daha ‘Türkiye’nin En Değerli Banka Markası’ olduk. Marka değerimizi geçen seneye kıyasla yüzde 27 artırarak 2.5 milyar doların üstüne çıkardık. Dünyanın en değerli banka markalarının bulunduğu sıralamadaki yerimizi de 13 basamak artışla 81’inciliğe  yükselttik. Ayrıca araştırma kapsamında verilen en yüksek marka gücü derecelendirme notu olan AAA seviyesinin de sahibi olduk. Bu başarımızdan memnuniyet duyuyoruz. Markamızın bugün geldiği noktada gelmiş geçmiş bütün çalışanlarımızın büyük emeği ve özverisi var. Bu önemli başarıdan dolayı tüm Akbanklılara ve ilk günümüzden itibaren yanımızda olan tüm müşterilerimize teşekkür ediyorum.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)