BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAgesa Emeklilik büyük hayal kırıklığı yarattı----

Agesa Emeklilik büyük hayal kırıklığı yarattı

Agesa Emeklilik büyük hayal kırıklığı yarattı
28 Şubat 2022 - 12:05 www.finansgundem.com

Agesa Hayat Emeklilik’in 2021 yılı karından pay yani temettü dağıtmayacağını açıklaması yatırımcılar çevresinde büyük hayal kırıklığına neden oldu. Karar sonrası hisseler çöktü, devre kesici uygulaması hayata geçirildi.

FINANSGUNDEM.COM

Her yıl düzenli olarak temettü dağıttığı için yatırımcıların talep ettiği Agesa Hayat Emeklilik bu yıl beklentilerin aksine kar payı dağıtmayacağını açıkladı. Bu karar sonrası borsada hisseler yüzde 5 oranında düşerek 21.70 lira oldu. Sert düşüş nedeniyle otomatik olarak devre kesici uygulaması hayata geçirildi.

Genel Müdür Fırat Kuruca’nın açıklamalarının da yer aldığı “Ageas 2021 yılı sonuçlarıyla fark yarattı” başlıklı basın bülteninden sonra yapılan kar payı açıklaması yatırımcılar cephesinde büyük şaşkınlık yarattı!

Yüzde 40’ı Sabancı Holding’e yüzde 40’ı Ageas Insurance International NV’ye yüzde 20’si de halka açık olan Agesa Hayat Emeklilik’ten yapılan açıklamada, hızlı büyüme stratejisi, uzun vadeli yatırım ve finansman politikası ve özkaynakların güçlendirilmesi amacıyla bu kararın alındığı belirtildi.

Şirket 2021 yılında karını yüzde 43 oranında artırarak 448 milyon liraya çıkardı. Sigorta şirketinin geçmişte düzenli temettü ödeme geleneği olması nedeniyle hisse için olumsuz olarak değerlendirildi.

Bu arada Aviva şirketteki yüzde 40 oranındaki payını 2021 yılı Mayıs ayında Ageas’a devretmişti.

Agesa Hayat ve Emeklilik'ten açıklama

Haberimiz üzerine Agesa Hayat ve Emeklilik'ten gönderilen 'kardan pay kararı'yla ilgili açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sabancı Holding ve 200 yıllık Avrupa’nın güçlü sigorta gruplarından Ageas iştiraki olan AgeSA olarak, 2021 yılında başarılı bir faaliyet yılı geçirilmiş ve şirketimizin net dönem karı bir önceki yıla göre %54 artmıştır. 2021 yılı faaliyetleri sonucu 448.324.248 TL net dönem kârımız oluşmuştur.

Bilindiği üzere ekonomik anlamda belirsizliklerin yaşandığı bu dönemde, şirket finansal yapısının güçlendirilmesinin, ortaklarımızın uzun vadeli menfaatlerine daha uygun ve daha ihtiyatlı bir yaklaşım olduğu değerlendirilmiştir. AgeSA olarak amacımız; hem yatırımcılarımız, hem müşterilerimizle olan uzun soluklu beraberliğimiz doğrultusunda, şirketimizin büyüme stratejisi, uzun vadeli yatırım ve mevcut ekonomik konjonktürün yarattığı belirsizliklere karşı öz kaynaklarımızın güçlü tutulmasıdır. Başka bir durum söz konusu değildir.

Bu çerçevede, yasal yükümlülükler düşüldükten sonra kalan net dağıtılabilir dönem kârının tamamının şirket bünyesinde bırakılarak dağıtılmaması ve olağanüstü yedek olarak ayrılması hususunun Olağan Genel Kurulumuza teklif edilme kararı alınmıştır."

Albaraka’nın karında rekor düşüş

Hitit halka arzını başarıyla tamamladı

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ümit28 Şubat 2022 13:08

    Bunların hepsi yalan dolan uydurulmuş düzenin sahtekarlığı emeklilik falan yalan dolan atın yastık altına kaptırmayın bu yalan dolana birikimlerinizi işte hep söyledik sonuç böyle olur diye arabın palavralarıyla yol alan yolda kalır

  • Akarcalı 28 Şubat 2022 17:14

    Hiçbiri kazandırmıyor propaganda hepsi devletin verdiği katkı paylarını bile yok ediyorlar yalan dolan kendi her ay biriktir bunlara vereceğin parayı hem kafan ağrımaz hemde bunların vermediklerinden kat kat kazanırsın

  • Akarcali ellez28 Şubat 2022 14:22

    Bu agesa bireyseldede kazandirmiyor.ki Besdede kazan dirmiyorlar

  • ....28 Şubat 2022 12:46

    Ercb de öyle ,60 TL nere 41 TL nere? 14 ocaktan beri soluksuz düşüyor.