BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAfrika Birliği Başkanı'ndan hububat uyarısı: Kıtlık yaşayacağız----

Afrika Birliği Başkanı'ndan hububat uyarısı: Kıtlık yaşayacağız

Afrika Birliği Başkanı'ndan hububat uyarısı: Kıtlık yaşayacağız
10 Haziran 2022 - 08:37 www.finansgundem.com

Afrika Birliği (AfB) Dönem Başkanı ve Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Ukrayna'daki savaşın Afrika'da ciddi etkileri olduğunu söyleyerek, "Hububat üretilmezse, Afrika kıtasını istikrarsızlaştırabilecek ciddi bir kıtlıkla karşı karşıya kalacağız" dedi.

France 24 kanalı ve RFI radyosuna konuşan Macky Sall, AfB Dönem Başkanı olarak, Afrika'nın Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle yaşadığı tahıl ve gübre sıkıntısını aktarmak için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü belirtti.

Sall, Putin'den Odessa limanı vasıtasıyla Ukrayna'daki tahılın serbest kalması, Afrika'nın gübre ve tahıla erişimi konusunda yardımcı olmasını talep ettiğini ve savaşı sonlandırma çağrısında bulunduğunu bildirdi ve "Hububat üretilmezse, Afrika kıtasını istikrarsızlaştırabilecek çok ciddi bir kıtlıkla karşı karşıya kalacağız" dedi.

'Mali'deki cunta ile hala uzlaşılabilir'

Sall, Mali'ye Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) tarafından uygulanan yaptırımlara ilişkin gelen soruyu da yanıtladı. Mali'nin ECOWAS ile ortak karar almadan sivil geçiş sürecine ilişkin kararını duyurmasını "beceriksizlik" olarak değerlendiren Sall, Mali'deki cunta ile hala uzlaşılabileceğini umduğunu söyledi.

ECOWAS'ın Mali'ye yaptırımları

Sall, 3 Temmuz'da yapılacak ECOWAS zirvesini kastederek, "(Mali'nin) Temmuza kadar ECOWAS'ın yaptırımları kaldırması için istediği şartları yerine getirip getirmeyeceğini göreceğiz" ifadelerini kullandı.

ECOWAS, ocakta geçiş sürecinin 5 yıl olacağını duyuran Mali'ye o tarihten beri çeşitli yaptırımlar uyguluyor. Mali, hafta başında geçiş sürecinin 24 ay olacağını duyurmuş ancak bu karar da ECOWAS'ı tatmin etmemişti. ECOWAS, önce Ağustos 2020'de ardından Mayıs 2021'de darbe yapan cuntadan en fazla 16 ay daha yönetimde kalacağı bir formül bulmasını istiyor.

Sergey Şoygu: Berdyansk ve Mariupol limanları tahıl sevkiyatına hazır

Kremlin: Tahıl ihracatının devamı için bölgede mayınlar temizlenmeli

Zelenskiy: 22-25 milyon ton tahıl bloke edilmiş durumda

Rus basını: Türkiye ve Rusya, Ukrayna tahılı için anlaştı

Putin, Ukrayna'dan tahıl sevkiyatı için rotayı çizdi

'Rusya çaldığı tahılı Türkiye'ye de satıyor'

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)