BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSergey Şoygu: Berdyansk ve Mariupol limanları tahıl sevkiyatına hazır----

Sergey Şoygu: Berdyansk ve Mariupol limanları tahıl sevkiyatına hazır

Sergey Şoygu: Berdyansk ve Mariupol limanları tahıl sevkiyatına hazır
07 Haziran 2022 - 16:34 www.finansgundem.com

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, savaşta Rusya'nın kontrol altına aldığı yerlere ilişkin bilgi paylaştı. Şoygu, Berdyansk ve Mariupol limanlarının normal şekilde çalıştığını ve tahıl sevkiyatına hazır olduğunu söyledi.

Donets Nehri'nin sol kıyısı boyunca Krasnıy Limanı ve Svyatogorsk şehirleri dahil sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ile Luhansk Halk Cumhuriyeti topraklarının önemli bir kısmının kontrol altına alındığını duyuran Sergey Şoygu, kontrol altına alınan 15 şehir arasında ayrıca Studenok, Yarovaya, Kirovsk, Yampol ve Drobışevo gibi büyük yerleşim birimlerinin de olduğunu bildirdi.

Luhansk’ın yüzde 97’si Rus kontrolünde

Severodonetsk şehrinin yerleşim yerlerinin tamamen kontrol altına alındığını kaydeden Bakan Şoygu, “Severodonetsk şehrinin sanayi bölgesi ve yakındaki yerleşim birimleri kontrol altına alınıyor. Saldırılar Popasnoye yönünde artıyor. (Sözde) Luhansk Halk Cumhuriyeti topraklarının yüzde 97’si kurtarıldı” dedi.

Son 10 günde Ukrayna'nın 51 askeri teknik aracı yok edildi

Son 10 günde Ukrayna’da Rusya tarafından 51 yabancı askeri teknik aracın yok edildiğini söyleyen Şoygu, bunların arasında 12 askeri zırhlı araç, 21 adet 155 milimetrelik topçu bataryası, 2 çok namlulu roketatar ve 16 insansız hava aracının bulunduğunu aktardı.

Mariupol’daki liman mayınlardan temizlendi

Son 5 gün içinde 126 Ukrayna askerinin teslim olduğunu ifade eden Sergey Şoygu, çatışmalarda bugüne dek 6 bin 489 Ukrayna askerinin teslim olduğunu dile getirdi.

Rusların kontrol altına aldığı bölgelerde normal hayata dönme çalışmalarının devam ettiğini anlatan Şoygu, Mariupol’daki limanın mayınlardan temizlendiğini, limanın normal çalışmalarını sürdürdüğünü ve ilk yük gemilerinin limana girdiğini belirtti.

'Tahıl yüklemeye hazırız'

Rus güçlerinin kontrolündeki Berdyansk ve Mariupol limanlarının tahıl sevkiyatına hazır olduğunu kaydeden Şoygu, “Mariupol ve Berdyansk limanları normal şekilde çalışıyor. Başkomutanın (Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin) emri ile bu limanlardan tahıl yüklemeye hazırız” açıklamasını yaptı.

Şoygu: Zaporijya Nükleer Santrali normal şekilde çalışıyor

Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya Nükleer Santralinin de normal bir şekilde çalışmaya devam ettiğini ifade eden Şoygu, sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetlerinin kontrolüne giren 33 kömür madeni, 2 petrol ve 14 gaz sahasının kesintisiz olarak işletildiğini açıkladı.

Şoygu, Ukrayna’nın metalürji endüstri kapasitesinin yüzde 57’sinin kontrolleri altına giren bölgelerde olduğunu savundu.

Rusya, Donbas, Kırım arasında iletişim bağlantısı

Ukrayna, Donbas, Kırım ve Rusya arasında demir yolu trafiğinin başlaması için 6 bölgede şartların oluşturulduğunu söyeyen Şoygu, “Rusya Savunma Bakanlığı ve Rus Demiryolları Anonim Şirketinin ortak çabalarıyla, Rusya, Donbas, Ukrayna ve Kırım arasında tam teşekküllü trafiğin yeniden başlaması için koşullar oluşturuldu. Mariupol, Berdyansk ve Herson'a mal teslim etmeye başlandı. Yeniden ulaşımı sağlanan demir yolu 1200 kilometredir” dedi.

Ulaşım altyapısının ve su temini için yapılan tamiratların kontrol altına alınan bölgelerde tarımın gelişimi için uygun şartları yarattığını aktaran Şoygu, “Bu potansiyel yılda 10 milyon ton tahıl üretimi ve 1,4 milyon ton sebze üretimidir” diye konuştu.

Kremlin: Tahıl ihracatının devamı için bölgede mayınlar temizlenmeli

Zelenskiy: 22-25 milyon ton tahıl bloke edilmiş durumda

Putin, Ukrayna'dan tahıl sevkiyatı için rotayı çizdi

'Rusya çaldığı tahılı Türkiye'ye de satıyor'

Rusya'da zorunlu askerlik yapanları savaşa gönderen subaylara ceza

Rusya, Ukrayna ordusunun kayıplarını açıkladı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)