BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAfganistan’da Taliban’dan havale kararı----

Afganistan’da Taliban’dan havale kararı

Afganistan’da Taliban’dan havale kararı
11 Eylül 2021 - 16:17 www.finansgundem.com

Afgan kaynaklar, Taliban'ın para transferi ve havale konusunda, "sadece yerel para birimi kullanılacak" talimatı verdiğini söyledi

15 Ağustos’ta Kabil’i ele geçirerek Afganistan yönetimini kontrol altına alan Taliban, ekonomik darboğazı atlatmanın yollarını arıyor. Nakit sıkıntısı yaşayan Taliban’a yakın kaynaklar İngiltere merkezli haber ajansı Reuters’a konuştu. İsmini açıklamayan kaynaklar Afganistan Merkez Bankası’nın bütün bankalara “sadece yerel para birimiyle havale ve para transferine izin verin” talimatını verdiğini söyledi.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI GÜNDEM OLMUŞTU
Taliban’ın bu sayede ülkedeki dolar rezervlerini korumayı planladığı kaydedildi. Özellikle Taliban’ın ülkede hakimiyetini ilan etmesinden sonra dolar bulunamaz hale gelmişti. Western Union Co’nun Afganistan’da birlikte çalıştığı bankalardan yetkililerin bu yönde talimat aldıklarını söyleyen bir kaynak, “Sadece Afgan Afganisi üzerinden işlem yapılmasını talep etmişler” dedi.

MoneyGram International ise olayın detaylarını kamuoyu ile paylaşmasa da “Sadece Afgani ile ödeme yapılıyor” açıklamasını yaptı.

Geçen hafta açıklanan kabine ve yeni görev dağılımı ile birlikte Hacı Muhammed Idris isimli Taliban mensubu Merkez Bankası Başkanlığı’na atanmıştı. İdris’in bir elinde AK-47 diğer elinde laptop olan telefonu sosyal medyada paylaşım rekoru kırmıştı.

BM'den Afganistan'a 'para girişi' çağrısı

Afganistan’a para transferleri askıya alındı

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)