BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAdnan Oktar’dan kaçan kedicikler her şeyi anlattı----

Adnan Oktar’dan kaçan kedicikler her şeyi anlattı

Adnan Oktar’dan kaçan kedicikler her şeyi anlattı
14 Şubat 2022 - 13:23 www.finansgundem.com

'Adnan Hoca' olarak bilinen Adnan Oktar'ın grubundan kaçanlar, İngiltere'den The Times'a konuştu. Kurbanlar, Oktar'ın kendilerini estetik yaptırmaya zorladığını ve cinsel istismara maruz bıraktığını söyledi.

Adnan Oktar grubunun ‘kedicikler’ olarak tanınan kadın üyeleri ve ‘aslanlar’ olarak adlandırılan erkek üyeleri, yaşadıkları istismarları, tacizleri ve uğradıkları baskıyı İngiliz The Sunday Times gazetesine anlattı.

Aralarında bazılarının Adnan Oktar ile imam nikah kıydığı bilinen ‘kedicikler’in cinsel istismara ve tacize maruz kaldığı daha önce dava dosyalarında ortaya çıkmıştı.

OKTAR SUÇLAMALARI REDDETTİ

Adnan Oktar, Ocak ayında tecavüz, çocuk istismarı, casusluk ve şantaj gibi suçlamalarla 1.045 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Fakat, 64 yaşındaki Oktar tüm suçlamaları reddetmiş ve temyize gideceğini açıklamıştı.

2018'de, Oktar’ın grubuna yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul ve diğer şehirlerdeki mülklerine polis baskınları gerçekleştirilmiş ve Adnan Oktar Suç Örgütü ile bağlantıları bilinen 171 kişi tutuklanmıştı.

İngiliz The Sunday Times gazetesi, asıl adı Harun Yahya olan Oktar’ın, Darwin’in evrim teorisine karşı  “İslami yaratılış” adını verdiği teoriyi savunduğu kitapları olduğunu ve bunlarla tanındığını aktardı.

‘ANESTEZİSİZ AMELİYAT EDİLDİM’

Adnan Oktar’ın grubundan kaçan isimlerden bazıları ise yaşadıkları dehşeti gazeteye anlattı.Oktar’ın kadın üyelerinden olan Seda Işıldar, 16 yaşındayken Oktar tarafından cinsel istismara uğradığını, 20 yaşındayken de genel anestezi olmadan burun estetiği olmaya zorlandığını açıkladı.

Işıldar, Oktar’ın 30’lu yaşlarındayken kendisini onunla evlenmeye zorladığını iddia ederken, 8 yıl sonra kaçmayı başardığını ve Kanada’ya taşındığını söyledi.

‘BURNUMA VURULAN ÇEKİCİ HALA HATIRLIYORUM'

Tarikata 2006'da 24 yaşındayken katılan Ceylan Özgül de grupla birlikte yaşamayı ‘hapishanede yaşamaya’ benzetti. Özgül, Oktar’ın Türkiye’de ciddiye alınmadığını ancak yaşattıklarının ‘ciddi’ olduğunu dile getirdi.

Özgül de zorla anestezi olmadan burun ameliyatı geçirdiğini söylerken, hala bu durumun travmasını yaşadığını aktardı. Özgül, "Burnuma vurulan çekici hala hatırlıyorum. Çekiç ve keskiyi burnuma kaç kez vurduklarını sayıyordum” ifadelerini kullandı.

Özgül, Oktar’la ilk tanıştığında eğlenceli olduğu için onunla konuşmayı sevdiğini ve onu ciddiye aldığını söyledi. Grubun uluslararası itibarının artmasına yardımcı olduğunu ve University College London dahil olmak üzere prestijli kuruluşlarla Oktar için konferanslar düzenlediğini belirtti. Ancak zaman geçtikçe hareketlerinin daha da fazla kısıtlandığını aktaran Özgül, kaldığı yerleşkenin çeşitli kameralarla sürekli izlendiğini ifade etti.

ASLANLAR KONUŞTU: GÖREVLERİ KADINLARI ÇEKMEK

Grubun ‘aslanlar’ olarak bilinen erkek üyelerinden biri olan Şahin, kendilerinin daha fazla kadını gruba çekmekle görevlendirildiklerini aktardı. Oktar’ın sayesinde lüks kıyafetler giyinen ve dış görünüşüne özen gösteren Şahin kısa sürede yakışıklılığı ile kadınlar için bir ‘yem’ haline geldi.

Kendisine ve diğer ‘aslanlara’ alışveriş merkezlerinde veya kafelerde nasıl takılacağını ve oradaki kadınlarla nasıl sohbet edeceğini ve onlara bir mankenlik ajansı için nasıl teklif götürülmesi gerektiğinin anlatıldığını açıkladı. Bu düzene ‘turnike sistemi’ adı verildiğini ve yıllar içinde sayısız kadının bu şekilde tarikata getirildiğini belirtti.

'TARİKATA 200 KADIN GETİRDİ'

200 kadını tarikata getirdiğini söyleyen Şahin, Oktar’ın yaptığının doğru olduğunu düşünmesi için beyninin yıkandığını söyledi. Şahin sonunda tarikattan ayrıldığını ve diğer üyelerle birlikte kovuşturma dokunulmazlığı karşılığında polisle bilgi paylaştığını belirtti.

Adnan Oktar, Ocak ayında çocuklara cinsel istismar, suç çetesi kurma, tecavüz, şantaj, dolandırıcılık, siyasi ve askeri casusluk ve işkenceye neden olma gibi 10 ayrı suçlamadan suçlu bulunmuştu.

Duruşmalar, ürkütücü ayrıntılar ve ürkütücü cinsel suç iddiaları içerirken Oktar, Aralık ayında 1000’e yakın kız arkadaşı olduğunu söyledi.

EVİNDE 69 BİN DOĞUM KONTROL HAPI BULUNDU

Oktar, Ekim ayında bir başka duruşmasında "Kalbimde kadınlar için taşan bir aşk var. Aşk insani bir niteliktir. Bu bir Müslümanın niteliğidir" ifdelerini kullandı.

Duruşmada, kimliği yalnızca C.C. olarak belirtilen kadınlardan biri, mahkemeye Oktar’ın kendisine ve diğer kadınlara defalarca cinsel tacizde bulunduğunu söyledi. CC mahkemeye verdiği demeçte, tecavüz ettiği kadınlardan bazılarının doğum kontrol hapı almaya zorlandığını belirtti.

Polisin evinde bulduğu yaklaşık 69 bin doğum kontrol hapı sorusuna Oktar, bunların cilt rahatsızlıkları ve adet düzensizliklerini tedavi etmek için kullanıldığı cevabını verdi. Oktar, FETÖ bağlantıları sebebiyle de suçlu bulundu.

Adnan Oktar'ın lüks eşyaları satışa çıkarıldı

 

Adnan Oktar'a bin yılı aşan hapis cezası

 

Adnan Oktar'ın kaçak fosilleri 417 milyon yıl öncesine ait çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)