BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAçık artırmada kafatası satışı tepkiler üzerine iptal edildi----

Açık artırmada kafatası satışı tepkiler üzerine iptal edildi

Açık artırmada kafatası satışı tepkiler üzerine iptal edildi
02 Aralık 2022 - 12:21 www.finansgundem.com

Belçika'da sömürge dönemine ait üç insan kafatasının açık artırma ile satışa sunulması büyük eleştiri aldı. Bunun ardından müzayede evi satışı iptal etti.

Brüksel'deki Vanderkindere Müzayede Evi, sömürge döneminden kalma üç insan kafatasını satışa çıkardı. İlanın internette yayılmasının ardından açık artırma, sosyal medyada yoğun tepkiyle karşılandı.  

Tepkilerin ardından Vanderkindere Müzayede Evi, kafataslarını satıştan çektiğini duyurdu. Kafataslarının Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne gönderileceği kaydedildi.

Ortak Sömürge Hafızası koordinatörü Geneviève Kaninda, şikayette bulunma niyetlerinin olduğunu söyleyerek, "Sömürge kurbanlarının kafataslarının satışa çıkarılması skandal bir karar. Bu açık artırma onlara ikinci kez öldürmekten başka bir şey değil" dedi.  

Ceza kanunlarının ülkede bir cesedin saklanmasını yasakladığını kaydeden Kaninda, "Belçika topraklarında olan sömürge döneminde kalan insan kalıntılarıyla ilgili olarak yasal çerçevede net bir cevaba ihtiyacımız var" ifadelerini kulandı.

Avrupa Konseyi'nden Belçika'ya 'cezaevi' eleştirisi

 

Belçika'da demir yolu çalışanlarından 3 günlük grev

 

Belçika ve Hollanda'dan sigara tüketimini engellemeye yönelik karar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)