BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa Konseyi'nden Belçika'ya 'cezaevi' eleştirisi----

Avrupa Konseyi'nden Belçika'ya 'cezaevi' eleştirisi

Avrupa Konseyi'nden Belçika'ya 'cezaevi' eleştirisi
29 Kasım 2022 - 17:19 www.finansgundem.com

Avrupa Konseyi, Belçika'daki cezaevlerinde aşırı kalabalık, yetersiz sağlık ve temizlik hizmetleri ile mahkumlar arası şiddet gibi süregelen sorunlar olduğunu aktardı.

Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), Belçika'daki Anvers, Lantin, Saint-Gilles ve Ypres cezaevlerine 2-9 Kasım 2021 tarihlerinde düzenlediği ziyaretlerin ardından hazırladığı raporu açıkladı.

Raporda söz konusu cezaevlerinde mahkumların yerde şiltelerde uyuması, şiddet görmesi ve sağlık hizmetlerinden faydalanamaması gibi süregelen sorunlar olduğu aktarıldı.

Aşırı kalabalık hapishanelerin, Belçika cezaevi sistemi genelinde "büyük ve uzun süredir devam eden bir sorun" olduğu açıklandı.

"10 metrekarede 3 mahkum kalıyor"

Raporda, "En dramatik durum Anvers hapishanesinde gözlemlendi. 10 metrekarelik, tek kişilik kullanım için tasarlanan hücrelerden birkaçında 3 mahkum kalıyordu" denildi.

Gözaltında tutulan 90 kadar kişinin yerde şiltelerde ve bazen bölmesiz tuvalet alanının hemen yanında uyuduğunun ifade edildiği raporda, temizlik hizmetlerinin de yeterli olmadığı kaydedildi.

"Aşırı kalabalık ve personel yetersiz"

Raporda şiddetle ilgili "Yönetim ve bazı personel tarafından da kabul edildiği gibi ziyaret edilen kurumlarda mahkumlar arası şiddet, yinelenen bir sorundu. Bu sorun açıkça aşırı kalabalık ve yetersiz personel mevcudiyetiyle ilgiliydi" tespiti yer aldı.

Raporda, cezaevi personeli arasında sık sık yapılan grevlerle durumun daha da kötüleşmeye devam ettiği ifade edildi.

Mahkumların büyük çoğunluğunun hücrelerinde günde 23 saate kadar zaman geçirdiğinin bildirildiği raporda sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğu; yaralanan mahkumların hızla tedavi edilemediği vurgulandı.

Belçika'da demir yolu çalışanlarından 3 günlük grev

 

Belçika ve Hollanda'dan sigara tüketimini engellemeye yönelik karar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)