BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek'ten dış ticaret açığı değerlendirmesi----

Bakan Şimşek'ten dış ticaret açığı değerlendirmesi

Bakan Şimşek'ten dış ticaret açığı değerlendirmesi
30 Nisan 2024 - 14:25 www.finansgundem.com

Bakan Şimşek, Türkiye'nin dış ticaret açığına dair yaptığı açıklamada, "Yıllık dış ticaret açığındaki iyileşme eğilimi sekiz aydır kesintisiz devam ediyor" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin ihracatı martta 22 milyar 571 milyon dolar olurken, ithalatı 29 milyar 912 milyon dolar oldu. Böylece, ülkenin dış ticaret açığı, 7 milyar 341 milyon dolara düşerken, ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 75,5'e yükseldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dış ticaret rakamlarına ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu.

Ekonomi programının çalıştığını belirten Bakan Şimşek, "Yıllık dış ticaret açığındaki iyileşme eğilimi sekiz aydır kesintisiz devam ediyor. Martta yıllık dış ticaret açığı önceki yılın aynı ayına göre 26 milyar dolar iyileşerek 92 milyar dolara geriledi" dedi.

Şimşek, 2024 yılı ilk çeyreğinde yıllık mal ihracatının 257,6 milyar dolara, turizm gelirlerinin ise 56,3 milyar dolara ulaştığını ifade ederek, "Salgın sonrası yeniden şekillenen tedarik zincirleri, stratejik rekabet ve küresel ticarette parçalanma; dost ve yakın ülkelerden tedarik eğilimini artıyor" ifadesini kullandı.

Şimşek ayrıca, stratejik konumuyla Türkiye'nin bu eğilimlerden en olumlu etkilenen ülkelerden olduğunu ve verimliliği artıracak yapısal reformlarla ülkenin küresel ticaretteki yerinin daha da güçlendirileceğini kaydetti.

Dış ticaret açığı martta yıllık bazda geriledi

 

Ticaret Bakanı Bolat, dış ticaret verilerini değerlendirdi

 

Şimşek'ten Riyad'ta kritik açıklamalar

 

Şimşek 'dış kaynak gelmiyor' iddialarını yalanladı

 

Bakan Şimşek, Suudi Arabistan'a gitti

 

Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)