BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAbonede 1 milyon, gelirde % 18.4 artış----

Abonede 1 milyon, gelirde % 18.4 artış

Abonede 1 milyon, gelirde % 18.4 artış
08 Şubat 2013 - 09:13 www.finansgundem.com

Vodafone’nun 2012-13 mali yılının Ekim – Aralık‘12 dönemine ait üçüncü çeyrek sonuçları açıklandı

2012-13 mali yılının üçüncü çeyreğinde servis gelirleri büyüme oranını  geçen yılın aynı dönemine göre %18,4 arttıran Vodafone Türkiye, 2009 yılından bu yana sürdürdüğü çift haneli büyümesini 13. çeyrekte de sürdürdü. Toplam abone sayısını, Ekim-Aralık’12 döneminde elde ettiği 215 bin yeni kazanım ile 18,9 milyona çıkartan şirket, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 1 milyon yeni abone kazandı.
 Faturalı abone sayısında ise geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık %18’lik bir artış sağlayan şirket, şimdiye kadarki en yüksek seviye olan 6,6 milyon aboneye yükseltti.   Vodafone Türkiye’nin faturalı ve faturasız aboneler için ortalama ARPU’su (abone başına gelir) mali yılının üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre %10,2 artış ile 21,8 TL olarak gerçekleşti.
 Yenilikçi yaklaşımla abonelerine kolaylık sağlayan “İlk’ler”
 Geçen mali yılın son çeyreğinde Türkiye'de ilk kez yeni nesil üçüncü tür akıllı ödeme sistemine sahip “Hesabını Bilen Tarife” ile faturasız tarifelerin kontrol avantajı ile faturalı hatların kullanım kolaylığını bir arada sunan Vodafone Türkiye, anında ve gerçek zamanlı fatura kontrolünü abonelerine bırakarak müşteri memnuniyetinde fark yaratmaya odaklandı.
 Müşterilerini mobil iletişimin olanaklarından en yüksek seviyede faydalandırmak için yenilikçi hizmetler sunan şirket, abonelerine her yüklemelerinde kazandıran “Yükle Kazan” ve abonelerin banka müşterisi olmadan PTT’nin sunduğu parasal hizmetleri mobil teknoloji ile bir araya getirerek kullanmalarına imkân sağlayan “Cep Nakit Kart” projelerini abonelerinin kullanımına bu çeyrekte sunarak abonelerine yeni bir kolaylık daha sundu. 
 Mobil internette % 80, data gelirlerinde % 44’lük artış
 Akıllı telefon seçmeyi, satın almayı ve kullanmayı tüketiciler için “kolay”, “anlaşılır” ve “erişilebilir” hale getiren Akıllı Cihaz Akıllı İletişim Platformu (ACAİP) sayesinde akıllı telefon penetrasyonundaki artış geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 4,4 puanlık bir artış ile %18,9’a yükseldi.
 Böylece şirket, kesintisiz büyümesini mobil internet ve data gelirlerinde de sürdürmeye devam ettirdi. Bir önceki yılın aynı dönemine göre mobil internet gelirlerini %80 artıran şirket, data gelirlerinde de %44’lük bir artış sağladı.
 Kurumsal müşteri segmenti gelirlerinde % 41’lik artış
Şirket, kurumların "güvenilir iş ortağı” olma misyonu ile geliştirdiği yenilikçi hizmetler sayesinde kurumsal segmentteki başarısını bu çeyrekte de devam ettirdi. Kurumsal segment servis gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre %41 oranında arttırken, Türkiye’nin en büyük işletmelerinin açıklandığı Capital 500 listesindeki her iki şirketten birisinin tercihi oldu.
 Vodafone İş Ortağım çatısı altında kurumlara mobil ses, sabit ses, mobil internet ve ADSL hizmetlerini tek elden sunarak, son üç çeyrekte peşi sıra sunduğu "Kırmızı Bulut”, “İş Ortağımda Herkes Ortak” ve “Dış Ticaret Destek Paketi” gibi yenilikçi hizmetler sayesinde kurumlara verimlilik ve inovasyon artışı sağlamaya odaklandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)