BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAB'nin ürünlerine KDV muafiyeti önerisi----

AB'nin ürünlerine KDV muafiyeti önerisi

AB'nin ürünlerine KDV muafiyeti önerisi
12 Nisan 2021 - 15:42 www.finansgundem.com

Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği (AB) ve organları tarafından kriz döneminde sağlanan hayati öneme sahip ürün ve hizmetlerin Katma Değer Vergisi'nden (KDV) muaf tutulmalarını önerdi.

Avrupa Komisyonu yaptığı açıklamada söz konusu önerinin, "doğal afetler ve halk sağlığıyla ilgili acil durumlar gibi krizlere yanıt vermek için kamu yararına kullanılan AB kaynaklarının verimliliğini en üst düzeye çıkarma" amacıyla yapıldığını aktardı.

Açıklamaya göre, Komisyon'un önerisi kapsamındaki ürünler ve hizmetler, kişisel koruyucu ekipmanları, teşhis testleri ve test materyallerini, farmasötik ilaçları, karantina tesislerini ve klinik denemeleri içeriyor.

Avrupa Komisyonu Ekonomi'den Sorumlu Üyesi Paolo Gentiloni, öneriye ilişkin olarak, "Bugün yaptığımız öneri, AB'nin, krizlere ve acil durumları AB içinden karşılık verme hedeflerini destekliyor. Öneri ayrıca, salgınla mücadele ve iyileşmeyi desteklemek için AB düzeyindeki yardım çabalarının mali etkisinin en üst düzeye çıkarılmasını sağlayacaktır" dedi.

AB'den İngiltere'ye 'vergi muafiyeti' davası

 

AB'den Çin'in ürünlerine ilave vergi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)