BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABN Amro, faiz beklentilerini paylaştı----

ABN Amro, faiz beklentilerini paylaştı

ABN Amro, faiz beklentilerini paylaştı
20 Eylül 2022 - 12:32 www.finansgundem.com

ABN Amro, Fed'den 75, BoE'den 50 baz puan faiz artırımı bekliyor.

ABN Amro bugün yayınladığı raporda, Fed'in bugün başlayacak ve yarın sora erecek toplantısında 75 baz puanlık faiz artırımı kararı çıkmasını beklediklerini bildirdi.

Fed'in bu toplantıda 100 baz puanlık bir artırıma gitmesinin muhtemel olmadığını savunan ABN Amro, FOMC kararı ile birlikte açıklanacak tahminlerde de üyelerin büyüme tahminlerini düşürmelerini, enflasyon ve faiz projeksiyonlarını yükseltmelerini beklediklerini vurguladı.

ABN Amro, FOMC üyelerinin Fed faizi için tahminlerinin üst bandını yüzde 4'ten yüzde 4,5'e çıkaracaklarını öngörürken, projeksiyonların para politikasının 2023 ve 2024'te de sınırlayıcı olmaya devam edeceğine işaret etmelerini beklediklerini de belirtti.

BoE'den beklenti 50 baz puan

İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) ise perşembe günü yapılacak PPK toplantısında faizi genel piyasa beklentisine paralel olarak 50 baz puan artıracağını ve yüzde 2,25'e çıkaracağını tahlin eden ABN Amro, piyasanın 75 baz puanlık bir artırıma yüzde 60 olasılık verdiğini de hatırlattı.

ABN Amro raporunda, "Piyasa son bir yıldır BoE PPK'nın Faiz artırımların için ısrarcı şekilde yüksek tahminlerde bulunuyor. Ancak biz BoE'nin 50 baz puanlık artırım patikasından ayrılmayacağını öngörüyoruz" dedi.

Fed her zamanki gibi çok yavaş davranıyor

 

İngiltere 33 yılın en büyük faiz artışına gidebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)