BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAbdullah Gül'e 'Gülen' sorusu!----

Abdullah Gül'e 'Gülen' sorusu!

Abdullah Gül'e 'Gülen' sorusu!
28 Ocak 2014 - 14:12 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İtalya’yı ziyareti öncesi bu ülkenin iki gazetesine birer demeç verdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Fethullah Gülen'le ilgili sorular da yöneltildi.

İtalyan mevkidaşı Giorgio Napolitano’nun daveti üzerine 28-31 Ocak tarihleri arasında bu ülkeye bir ziyaret gerçekleştirecek olan Abdullah Gül, ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden Corriere della Sera’dan Antonio Ferrari ile ekonomi ağırlıklı Il Sole 24 Ore’den Alberto Negri’ye birer röportaj verdi.

ACİLEN HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ STANDARTLARI SAĞLANMALI

Corriere della Sera, Gül, Ankara komploların gölgesinde. Negatif anlar yaşıyoruz, tekrar ışıldayacağız" başlığıyla çıkan gazetede, aşırı bir büyüme göstererek, Müslüman dünyasına örnek olan Türkiye’nin, Ak Parti içinde de olan güç mücadeleleri yüzünden düşüşe geçtiği, böylece Türkiye ile dostları ve müttefiklerini titrettiği yorumu yapıldı. Bu nedenle Gül’ün, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girişinin stratejik önemine değinerek, röportaj boyunca 4 kez acilen en üst düzeyde hukukun üstünlüğüne ilişkin standartların sağlanması ve daha fazla demokrasinin gerektiğine değindiği belirtildi.

GEZİ OLAYLARI VE 2013’TEKİ DİĞER OLUMSUZ GELİŞMELER, TÜRKİYE’NİN BAŞARISINI GÖLGELEDİ

Gezi Parkı protestoları, cezaevindeki gazetecilerin sayısındaki çokluk, yolsuzluk operasyonlarından dolayı yargıya ve polis yetkililerine acımasız baskıları, Olimpiyat’ların İstanbul’a verilmemesi konularının ard arda hatırlatıldığı Gül’ün içini çekerek, Evet, doğru. Haklısınız. 2013 yılında, Türkiye’nin başarısına gölge düşüren ve ülkemizi seven herkese acı çektiren olumsuz olaylar yaşadık. 2014 yılında, yeniden parlamak için mümkün olan her şey yapılacaktır" ifadelerini kullandığı kaydedildi.

'FETHULLAH GÜLEN'İ Mİ KAST ETTİNİZ'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, bir komplo ve Türkiye’de bir paralel devletin olduğu iddiasına katılıp katılmadığı sorulan ve "Bürokrasi içinde kimileri var, devlete hizmet etme zorunluluğuna karşın, ayrı bir dayanışma içine giriyorlar" cevabı veren Gül, bu sözlerle Fethullah Gülen’i kastedip etmediği sorusuna ise, "Kişilerden, fikirlerden, dini duygulardan ya da etnisiteden bahsetmiyorum. Devlet aygıtı içerisinde, hukuk ile tam uyum olmalıdır. Bunun ihlali durumunda, müdahale etmek doğrudur" diye karşılık verdi.

GÜLEN’LE BULUŞTUNUZ MU?

Gerçeği söyleyin: ABD’ye gittiğinizde Gülen’le buluştunuz mu?" sorusuna muhatap olan Gül, "Hayır, ancak bu konu hakkında konuşmaya devam etmek istemiyorum" dedi.

Gülen’in kendisine mektup yazıp yazmadığı konusunda ise Gül, "Evet yazdı. Her Türk vatandaşının bana mektup yazmaya hakkı vardır" dedi.

KAYGI VERİCİ GELİŞMELER GAZETECİLERİN SUÇU DEĞİL

Gülen konusunda daha fazla açıklama yapmama eğiliminden dolayı yazarın, Bu soruları size soruyorum çünkü geçtiğimiz günlerde kaygı verici ve korkutucu şeyler gördük. Bu gazetecilerin suçu değil" yorumuna Abdullah Gül, Evet, doğru. Türkiye’ye zarar veren şeylerin varlığını çok iyi biliyorum. Bu nedenle, sesimi çıkarıyorum" diye karşılık verdi.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yakup28 Ocak 2014 14:28

    Sayın Cumhurbaşkanımız hakikaten koltuğunun hakkını veriyor, helal olsun, ben her ne kadar sayın Başbakanımızı en iyi makamlara layık görsem de mevcut sisteme göre sayın Abdullah Gül'ün bir dönem daha cumhurbaşkanı olmasını isterdim..