BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD’nin LNG ihracatı 2023'e kadar sabit kalacak----

ABD’nin LNG ihracatı 2023'e kadar sabit kalacak

ABD’nin LNG ihracatı 2023'e kadar sabit kalacak
13 Ekim 2022 - 11:58 www.finansgundem.com

ABD Enerji Bilgi İdaresi (EIA) tarafından dün yayınlanan rapora göre, yılın dördüncü çeyrek dönemi boyunca ülkenin LNG ihracatı aynı seviyede gerçekleşecek.

ABD Enerji Bilgi İdaresi (EIA) tarafından dün yayınlanan rapora göre, terminallerin neredeyse tam kapasiteyle çalışması ve Freeport LNG'nin yeniden başlatılmasıyla birlikte yılın dördüncü çeyrek dönemi boyunca ülkenin LNG ihracatı aynı seviyede gerçekleşecek.

EIA'nın geçtiğimiz ay yaptığı açıklamaya göre, ABD LNG üretim kapasitesinin %17'sini oluşturan 20 milyar mᶟ/yıl kapasiteli Freeport tesisi haziran ayında faaliyetlerini durdurmuştu. Terminalin Kasım ayında faaliyete devam etmesi bekleniyor. Bu, LNG ihracatının üçüncü çeyrekte ortalama 11,75 milyar fᶟ/gün (321 milyon mᶟ/gün) ile karşılaştırıldığında, dördüncü çeyrekte %17 oranında büyümesine yardımcı olacak.

EIA’nın son raporunda, “LNG ihracatı, çevrimdışı Freeport terminali dışındaki sıvılaştırma terminalleri tam kapasiteye yakın çalıştığı için Eylül ayında ortalama 10,1 milyar fᶟ/gün (277 milyon mᶟ/gün) oldu” bilgisi paylaşılıyor.

Uzun vadeli ABD LNG tedarik sözleşmeleri, ABD Henry Hub fiyatlarına endeksli bir şekilde yapılıyor. EIA, Henry Hub spot fiyatlarının dördüncü çeyrekte ortalama 7,40 USD/MMBtu olması ve ardından 2023'te gaz üretimi arttıkça 6,00 USD/MMBtu'nun altına düşmesi gerektiğini söylüyor.

Veri sağlayıcısı Kpler'e göre ABD, bu yıl şimdiye kadar %44'lük bir payla Avrupa'nın en büyük LNG tedarikçisi konumunda bulunuyor.

ABD, Rus alüminyumunu tamamen yasaklayabilir

 

Piyasalar ABD enflasyonuna odaklandı

 

ABD'de ÜFE beklentilerin üzerinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)