BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'lilerin kişisel gelir ve harcamaları beklentileri aştı----

ABD'lilerin kişisel gelir ve harcamaları beklentileri aştı

ABD'lilerin kişisel gelir ve harcamaları beklentileri aştı
23 Aralık 2020 - 17:33 www.finansgundem.com

ABD'de kişisel gelirler kasımda bir önceki aya kıyasla yüzde 1,1 ve kişisel tüketim harcamaları yüzde 0,4 azaldı. Beklenenden fazla azalış gösteren kişisel gelir ve harcamaların bu dönemde sırasıyla yüzde 0,3 ve yüzde 0,2 azalması öngörülüyordu

ABD'de kişisel gelirler kasımda aylık yüzde 1,1 ve kişisel tüketim harcamaları yüzde 0,4 azaldı. 

ABD Ticaret Bakanlığı, kasım ayına ilişkin kişisel gelir ve tüketim harcamaları verilerini açıkladı.

Buna göre, ülkede kişisel gelirler kasımda bir önceki aya kıyasla yüzde 1,1'lik azalış kaydetti.

Ekimde yüzde 0,6 azalış gösteren veriye ilişkin piyasa beklentisi, kasımda yüzde 0,3 azalması yönündeydi. Amerikalıların kişisel tüketim harcamaları da kasımda aylık yüzde 0,4 azaldı. 

Ekonomik normalleşmenin etkisiyle mayıs ayı itibarıyla toparlanma gösteren ancak son aylarda yavaşlama kaydeden kişisel tüketim harcamalarının kasımda yüzde 0,2 azalması bekleniyordu.

Nisan ayından bu yana ilk kez düşüş gösteren kişisel tüketim harcamaları, ekimde ise yüzde 0,3 artmıştı. Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ise kasımda aylık bazda değişim göstermezken, yıllık yüzde 1,1 arttı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi de kasımda aylık baz değişim kaydetmedi, yıllık bazda ise yüzde 1,4 yükseldi.

Gıda ve enerji kalemlerinin hesaplama dışı tutulduğu çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksindeki aylık değişim, piyasa beklentileriyle neredeyse paralel bir seyir izlerken, yıllık değişim beklentinin biraz altında kaldı.

Çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin bu dönemde aylık yüzde 0,1 ve yıllık yüzde 1,5 artması bekleniyordu.

ABD 100 milyon doz ilave aşı alacak

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklenenden fazla düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)