BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den Yeni Zelanda ile ticaret anlaşmasına onay----

AB'den Yeni Zelanda ile ticaret anlaşmasına onay

AB'den Yeni Zelanda ile ticaret anlaşmasına onay
27 Kasım 2023 - 13:33 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Birlik ile Yeni Zelanda arasında müzakereleri tamamlanan Serbest Ticaret Anlaşması'na (STA) onay verdi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, üye ülke ticaret bakanlarının Brüksel'de gerçekleştirdiği toplantıda, AB ile Yeni Zelanda arasındaki ticaret anlaşmasının tamamlanmasına onay verdiklerini açıkladı.

Açıklamada, alınan karar çerçevesinde AB'nin anlaşmanın yürürlüğe girmesi için gereken yasal süreci tamamladığı kaydedildi.

Anlaşmanın, ticareti ve yatırımı serbestleştireceği, daha yakın ekonomik ilişkileri teşvik edeceği ifade edilen açıklamada, bunun her iki taraftaki şirketler ve tüketiciler için önemli ekonomik fırsatlar doğuracağı belirtildi.

Açıklamada, AB'nin Yeni Zelanda'nın üçüncü büyük ticaret ortağı olduğu anımsatılarak, karşılıklı ticaretin geçen yıl 9,1 milyar euroya ulaştığına dikkati çekildi.

Ticaret anlaşmasıyla gümrük vergilerinin büyük ölçüde kalkacağı, böylece ikili ticarette yüzde 30 yükseliş beklendiği kaydedilen açıklamada, Yeni Zelanda'ya AB şirketlerinin yatırımlarının da artacağı bildirildi.

AB-Yeni Zelanda ticaret anlaşması müzakereleri geçen yıl tamamlanmıştı. Anlaşmanın yürürlüğe girmesi için üye ülkelerin ve Avrupa Parlamentosu'nun (AP) onayı bekleniyordu.

Anlaşma, geçen hafta AP tarafından onaylanmıştı.

Anlaşmanın, Yeni Zelanda tarafından da onaylanmasının ardından 2024'ün ilk aylarında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

AB'den Macaristan'a 900 milyon euro ödeme planı

 

AB'nin yeni hidrojen bankasından üretime ilk destek

 

AB'den Nijerya'ya 1 milyon euro yardım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)