BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAB'den Macaristan'a 900 milyon euro ödeme planı----

AB'den Macaristan'a 900 milyon euro ödeme planı

AB'den Macaristan'a 900 milyon euro ödeme planı
23 Kasım 2023 - 16:23 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB), Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerini hafifletmek için hazırlanan kurtarma programı kapsamında Macaristan'a 900 milyon euro ön ödeme yapılmasını teklif etti.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonundan yapılan açıklamada, Macaristan'ın, ekonomik kurtarma programı planı kapsamında enerji alanında yaptığı değişikliklerin olumlu değerlendirildiği bildirildi.

Açıklamada, programın, Macaristan'da 67 reform ve 47 yatırıma 6,5 milyar euro hibe, 3,9 milyar euro kredi olmak üzere toplam 10,4 milyar euro kaynak sağlayacağı belirtildi.

Değiştirilen planın yeşil dönüşüme güçlü bir şekilde odaklandığı vurgulanan açıklamada, mevcut fonların 3'te 2'sinin iklim hedeflerini destekleyen önlemlere ayrıldığı kaydedildi.

Açıklamada, AB Komisyonunun, Macaristan'ın fonların enerji kısmından 900 milyon euro ön finansman almasını teklif ettiğine işaret edilerek, AB Konseyinin, Komisyon değerlendirmesini onaylamak için 4 hafta süresi olduğu ifade edildi.

AB, uzun süredir Macaristan'ı demokrasi ile hukukun üstünlüğü gibi temel alanlarda gerileme olduğu gerekçesiyle eleştiriliyor, Macaristan'ın kurtarma programı kapsamındaki fonlarını aktarmıyordu.

Macaristan ise AB'nin Ukrayna'ya sağlamayı planladığı mali yardımlara onay vermiyordu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)