BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den Nijerya'ya 1 milyon euro yardım----

AB'den Nijerya'ya 1 milyon euro yardım

AB'den Nijerya'ya 1 milyon euro yardım
22 Kasım 2023 - 02:46 www.finansgundem.com

AB, difteri salgını ile mücadele edilmesi amacıyla Nijerya'ya 1 milyon euroluk fon sağladı.


Avrupa Birliği'nden (AB) yapılan açıklamada, Nijerya'daki benzeri görülmemiş difteri salgınıyla mücadele ve en çok etkilenen topluluklara yardım için 1 milyon euroluk insani yardım fonu sağlandığı belirtildi.

Açıklamada, fonun, AB'nin salgının kontrol altına alınmasına yardımcı olmak amacıyla mart ayında Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonunun Afet Müdahale Acil Durum Fonuna tahsis ettiği 150 bin euroya ek olarak sağlandığı ifade edildi.

Nijerya'da ocaktan bu yana 10 bin 322 difteri vakası tespit edildi ve bu süre zarfında 600'ü aşkın kişi hayatını kaybetti.

Dünya Sağlık Örgütü, Nijerya'da artan difteri vakaları nedeniyle ülkede ikinci salgın dalgasının yaşandığını doğrulamıştı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu, salgınla mücadele kapsamında eylülde bu ülkeye 9,3 milyon doz aşı göndermişti.

Kuşpalazı olarak da bilinen difteri, "corynebacterium diphtheriae" adlı mikroorganizmanın boğaz, burun, göz ve deriye yerleşmesiyle ortaya çıkıyor. Bulaşıcı olan hastalık, ölüme yol açabiliyor.

İsrail ordusu Gazze'de bazı noktalardan çekildi

 

ABD'den İsrail'e: Kabul edilemez

 

Nijerya ve Almanya'dan 500 milyon dolarlık enerji ortaklığı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)