BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den İsrail'e: Kabul edilemez----

ABD'den İsrail'e: Kabul edilemez

ABD'den İsrail'e: Kabul edilemez
22 Kasım 2023 - 01:47 www.finansgundem.com

Batı Şeria’daki yerleşimci şiddetine de değinen Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü Kirby, oradaki Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerindeki artışın “kesinlikle kabul edilemez” olduğunu vurguladı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsrail'in Gazze'nin güneyine yönelik operasyonlarını desteklemeyeceklerini açıkladı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) da İsrail'e "silahlı çatışma yasalarına uyun" çağrısı yaptı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü Kirby, çevrim içi düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''KABUL EDİLEMEZ''

Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısına müdahale eden bir İsrail savaş helikopterinin müzik festivalindeki sivilleri de vurduğuna yönelik haberlere ilişkin sorulan soruya Kirby, “Bu konuda herhangi bir spesifik bilgiye sahip değilim.” yanıtını verdi.

Batı Şeria’daki yerleşimci şiddetine de değinen Kirby, oradaki Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerindeki artışın “kesinlikle kabul edilemez” olduğunu vurguladı.

Kirby, önlerindeki ilk görevin esirlerin serbest bırakılması olduğunu ve bu konuda çok sıkı çalıştıklarını kaydetti.

Esir takası konusunda da bir anlaşmaya varmaya çalıştıklarını dile getiren Kirby, olası bir anlaşmada güvenli geçişlerin saatler hatta günler alabileceğini söyledi.

''BU TARZ OPERASYONLARI DESTEKLEMİYORUZ''

İsrail’in güvenli bölgeleri hedef aldığına ilişkin soruyu Kirby, “(İsrail hükümeti) Operasyonlarını güneye taşımayı düşünüyor. Daha önce de söylediğimiz gibi bu tarz operasyonları desteklemiyoruz.” diye yanıtladı.

Kirby, taraflar arası yapılacak olası esir anlaşması için İsrail savaş kabinesi ve Hamas tarafından bazı onayların alınması gerektiğini aktardı.

Bölgeye günde 500 yardım tırı geçişinin “barış zamanında bir standart” olmasına karşın güncel durumda bu sayıya ulaşmanın zor olduğunu belirten Kirby, hedeflerinin günlük 150 yardım tırı olduğuna ancak buna henüz erişemediklerine dikkati çekti.

ABD'den İsrail basınına yalanlama

 

Fidan: ABD'nin İsrail'e desteği küresel kriz yaratacaktır

 

İsrail, Hamas'la rehine anlaşmasını kabul etti

 

İsrail'in saldırıları Biden'ın oylarını geriletiyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.22 Kasım 2023 06:24

    GAZZEDEVGÜNCEL DURUM İNSANLIK AÇISINDAN TAM BİR FELAKET OLDUĞUNDAN HER GÜN 500 TIRDAN FAZLASI GAZZEYE GEÇMELİ AYRICA ENKAZ ALTINDA KALANLARI KURTARMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILMALI ABD GAZZEYE 300 BİN KONTEYNIR GÖNDERMELİ (ABD BOMBALARI İLE MASUMLAR ENKAZ ALTINDA KALDILAR)