BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail, Hamas'la rehine anlaşmasını kabul etti----

İsrail, Hamas'la rehine anlaşmasını kabul etti

İsrail, Hamas'la rehine anlaşmasını kabul etti
21 Kasım 2023 - 23:11 www.finansgundem.com

İsrail hükümeti, Gazze'deki Hamas hareketiyle esir takası anlaşmasını ve 4 günlük geçici ateşkesi kabul ettiğini açıkladı. Filistinli grup, her iki tarafın da kabul ettiği geçici ateşkesin dört gün süreceğini doğruladı.


İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar 46. gününde sertleşerek devam ederken Tel Aviv'den kritik ‘esir takası’ açıklaması geldi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kabine toplantılarının ardından yaptığı açıklamada rehinelerin kademeli olarak serbest bırakılacağını duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden'ın daha fazla rehinenin serbest bırakılması için anlaşmaya yardımcı olduğunu bildiren Netnayahu, “İsrail hükümeti bu akşam zor bir kararla karşı karşıyaydı. Ama doğru bir karar aldı” dedi.

“SAVAŞ DEVAM EDECEK”

Ordunun anlaşmaya destek verdiğini söyleyen Netanyahu, savaşın sürdüğünü belirterek “Tüm hedeflerimize ulaşana kadar devam edecek” ifadesini kullandı.

“İLK ADIM”

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz da anlaşmanın tüm rehinelerin serbest bırakılması için ilk adım olduğunu söyledi.

Hamas'ın elinde 219 İsrailli rehine olduğu ifade ediliyor. İsrail hapishanelerinde 2000'den fazlası idari tutuklu olmak üzere yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.

Ateşkes dahilinde 50 kadar İsrailli esirin serbest bırakılması bekleniyor. Buna karşılık İsrail’in, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 150 Filistinli tutukluyu serbest bırakması bekleniyor.

BİR REHİNE ÖLDÜ

İsrail tarafından bu açıklamaların yapıldığı sırada Filistin İslami Cihad Örgütü, bir İsrailli rehinenin öldüğünü duyurdu.

İslami Cihad’a bağlı Kudüs Tugayları ölen esiri daha önce insani sebeplerden dolayı bırakma isteklerini dile getirdiklerini ancak “İsrail'in oyalaması sonucu kadının hayatını kaybettiğini” ifade etti. 

İSRAİL'İN ATEŞKES ANLAŞMASINA DAİR VERDİĞİ DETAYLAR

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, esir takası anlaşmasını ele almak üzere Başbakan Binyamin Netanyahu öncülüğünde toplanan hükümet kabinesinin onayladığı karar duyuruldu.

Hükümetin bu gece Gazze'deki İsrailli esirlerin tümünün geri getirilmesi hedefinin ilk aşamasını onayladığı belirtilen açıklamada, "Buna göre, kadın ve çocuklardan oluşan en az 50 rehinenin 4 günlük sürede serbest bırakılması ve bu süre zarfında çatışmalara ara verilmesi öngörülüyor." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "her 10 esirin serbest bırakılmasının, çatışmalara ek bir gün daha ara verilmesini sağlayacağı" belirtildi.

İNSANİ ARANIN NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEĞİ 24 SAAT İÇİNDE BELLİ OLACAK

Esir takası konusunda arabuluculuk rolü oynayan Katar'dan da anlaşmaya ilişkin açıklama geldi.

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara verilecek insani aranın ne zaman yürürlüğe gireceğinin 24 saat içinde ilan edileceği duyuruldu.

Çatışmalara insani ara verileceği belirtilen açıklamada, aranın 4 gün olacağı ve bu sürenin uzatılma ihtimalinin olduğu ve Gazze'ye yakıt dahil olmak üzere insani yardım taşıyan tırların girişinin sağlanacağı kaydedildi.

50 ESİR KADEMELİ OLARAK SERBEST BIRAKILACAK

İsrail basınına konuşan kaynaklar, Hamas'ın elindeki esirleri aşamalı olarak serbest bırakacağını belirtti.

Hamas'ın 4 gün boyunca her gün 12 veya 13 esiri serbest bırakacağı ifade edildi.

İsrail, serbest bırakılabilecek 300 Filistinli tutuklunun listesini yayınladı

Tel Aviv yönetimi, İsrailli esirlerin serbest bırakılmasına yönelik anlaşma kapsamında serbest bırakılabilecek 300 Filistinli mahkum ve tutuklunun listesini yayınladı.

Listede yer alan Filistinli tutuklulardan 287'sinin 18 yaş altı çocuk, 13'nün kadın olduğu belirtiliyor.

İsrail'in saldırıları Biden'ın oylarını geriletiyor

 

Güney Afrika Meclisi'nden İsrail büyükelçiliğini kapatma kararı

 

BRICS ülkelerinden İsrail'e Gazze tepkisi

 

BM, ateşkese yönelik hazırlık yapıyor

 

Erdoğan: Gazze'de önceliğimiz ateşkes ve insani yardımların ulaşması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)