BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Afrika Meclisi'nden İsrail büyükelçiliğini kapatma kararı----

Güney Afrika Meclisi'nden İsrail büyükelçiliğini kapatma kararı

Güney Afrika Meclisi'nden İsrail büyükelçiliğini kapatma kararı
21 Kasım 2023 - 22:44 www.finansgundem.com

Güney Afrika Meclisi İsrail'in Pretorya Büyükelçiliğini kapatma kararı aldı. Önerge oy çokluğuyla kabul edildi

Güney Afrika Meclisi, İsrail'le diplomatik ilişkilerin askıya alınması ve bu ülkenin Pretorya Büyükelçiliğinin kapatılmasını içeren önergeyi, oy çokluğuyla kabul etti.

Güney Afrika Meclisi'nde yapılan oylamada, Güney Afrikalı vekillerin 248'i önergeye evet oyu verirken 91'i hayır oyu kullandı.

Önergede, İsrail'le diplomatik ilişkilerin askıya alınması ve İsrail'in Pretorya Büyükelçiliğinin kapatılması teklif edildi.

Güney Afrika'daki muhalif Ekonomik Özgürlük Savaşçılarınca (EFF) meclise getirilen teklif, iktidardaki Afrika Ulusal Kongresi (ANC) tarafından da desteklendi.

İsrail yönetimi, oylama öncesi Güney Afrikalı yetkililerin Gazze’ye yönelik saldırılar konusunda yaptığı açıklamalara karşı Pretorya Büyükelçisi Eliav Belotsercovsky’yi istişarelerde bulunmak üzere geri çağırdığını açıklamıştı.

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, BRICS liderleri ile bugün yaptığı toplantıda, İsrail'in, Gazze'ye yönelik saldırılarında uluslararası hukuku açıkça ihlal ettiğini ve savaş suçu işlediğini belirterek uluslararası toplumu Filistin'deki çatışmaların adil ve barışçıl bir şekilde çözülmesine yönelik acilen ve somut adımlar atmaya davet etmişti.

Güney Afrika'dan İsrail çağrısı

 

BRICS ülkelerinden İsrail'e Gazze tepkisi

 

İsrailli savaş pilotu açıkladı: Kitlesel Hannibal!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)