BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaAB'den Trump'a çok sert eleştiri----

AB'den Trump'a çok sert eleştiri

AB'den Trump'a çok sert eleştiri
30 Mart 2017 - 20:17 www.finansgundem.com

Juncker, "Başka bir kıtada yeni seçilen bir başkan" diye nitelendirdiği Donald Trump'ın, Brexit'e ellerini ovuşturarak sevindiğini söyleyerek, "Ben de Ohio’nun bağımsızlığını ve Teksas’ın ABD’den ayrılmasını isteyeceğim" dedi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) en büyük gruba sahip olan Avrupa Halk Partisi'nin Malta’da düzenlenen toplantısında yaptığı konuşmada, İngiltere’nin AB'den ayrılmasının (Brexit) her şeyin sonu olmadığını belirtti. 

ABD Başkanı Donald Trump’ın daha önce yaptığı Brexit açıklamalarını eleştiren Juncker, "Başka bir kıtada da yeni seçilen bir başkan, İngilizlerin AB’den ayrılmasına doğrusu elini ovuşturarak sevindi ve diğer ülkelerden de aynısını yapmasını istedi. Böyle devam ederse ben de Ohio’nun bağımsızlığını ve Teksas'ın ABD'den ayrılmasını isteyeceğim." ifadelerini kullandı. 

AB Komisyonu’nun daha önce ortaya koyduğu "beyaz kitabı" anımsatan Juncker, buradaki fikirlerin Avrupa’da tartışılmasını ve bu tartışmalara tüm insanların katılmasını istedi. 

Juncker, "Sürekli Komisyon'un emretmesinden, dikte etmesinden, talep etmesinden, zorlamasından şikayet etmek yerine şimdi hükümetlerin, parlamentoların ve sivil toplumun ne istediğini ifade etmesi gerekiyor." şeklinde konuştu. 

Avrupa’nın ekonomik ve para birliğini derinleştirmesi gerektiğini anlatan Juncker, savunmaya da daha fazla katkı sağlanması gerektiğini kaydetti. 

Avrupa ve avro konusunda kuşkulu olanlarla konuşmak gerektiğini ancak popülistlerle konuşma ihtiyacının bulunmadığını ifade eden Junker, insanların haklı sorunlarının dinlenmesi gerektiğini kaydetti. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)