BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB’den İsrail’e tepki: Uluslararası hukuka aykırı----

AB’den İsrail’e tepki: Uluslararası hukuka aykırı

AB’den İsrail’e tepki: Uluslararası hukuka aykırı
28 Ekim 2023 - 20:17 www.finansgundem.com

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail’in çocuklar da dahil olmak üzere sivillere yönelik saldırılarını kınadı ve bunun uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade etti.

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "UNRWA Gazze halkının çaresiz durumu hakkında uyarıyor. Çocuklar dahil çok sayıda sivil öldürüldü. Bu durum uluslararası insancıl hukuka aykırıdır" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Birleşmiş Milletlerin (BM) Gazze halkının zor durumuna dikkat çektiğini hatırlatarak, "Aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda sivil öldürüldü. Bu durum Uluslararası İnsancıl Hukuka aykırıdır" açıklamasını yaptı.

Borrell, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail'in ağır bombardıman altında tuttuğu Gazze'nin tamamen karartma ve tecrit altında olduğunu ifade etti.

Uluslararası insancıl hukuka aykırı

Borrell, "BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) elektriksiz, gıdasız ve susuz Gazze halkının çaresiz durumu hakkında uyarıyor. Aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda sivil öldürüldü. Bu durum Uluslararası İnsancıl Hukuka aykırıdır" ifadesini kullandı.

İnsani yardım ulaştırılabilmesi için çatışmalara acilen ara verilmesi gerektiğini vurgulayan Borrell, "İsrail'e yönelik ayrım gözetmeksizin devam eden roket saldırıları da dahil olmak üzere sivillere yönelik tüm saldırıları kınıyor ve tüm rehinelerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmasını talep ediyoruz" ifadesine yer verdi.

İsrail, Türkiye’deki diplomatik temsilcilerini geri çağırdı

 

Norveç'ten İsrail çıkışı: Sınırı aştılar

 

Dışişleri Bakanlığı: İsrail'i bu sese kulak vermeye çağırıyoruz!

 

Filistin: İsrail'i Gazze'de ateşkes ilan etmeye zorlayın

 

İsrail: Kara harekâtı başlatmadık

 

İngiltere'den vatandaşlarına İsrail ve Filistin uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)