BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den 300 milyon dozluk aşı alım sözleşmesi----

AB'den 300 milyon dozluk aşı alım sözleşmesi

AB'den 300 milyon dozluk aşı alım sözleşmesi
11 Kasım 2020 - 15:56 www.finansgundem.com

AB, korona virüs aşısının alımı için dördüncü sözleşmenin Pfizer ve BioNTech ile yapıldığını duyurdu.

Avrupa Birliği, Pfizer ve BioNTech'in Kovid-19'a karşı geliştirmekte olduğu aşıdan 300 milyon doz alımını sağlayacak sözleşmeye onay verdi. Korona virüs aşısının alımı için 4'üncü sözleşmenin Pfizer ve BioNTech ile yapıldığı açıklandı.

AB üyesi ülkelerin Pfizer ve BioNTech'in geliştirmekte olduğu aşıdan 200 milyon doz alacakları ifade edilen açıklamada, 100 milyon doz ilave aşı alım seçeneğinin de sözleşmede yer aldığı belirtildi. AB'nin benzer aşı alım sözleşmelerini AstraZeneca, Sanofi-GSK ve Johnson and Johnson ile de imzaladığı anımsatılarak, CureVac ve Moderna firmaları ile de aşı satın alma görüşmelerinin yapıldığı ifade edildi.

1,3 MİLYAR DOZ AŞI ÜRETİMİ

Pfizer ve BioNTech, konuyla ilgili açıklamasında, gerekli onayların alınması durumunda aşının 2020 sonundan itibaren dağıtımına başlayabileceklerini bildirdi. AB ülkelerine sağlanacak aşının BioNTech'in Almanya'daki ve Pfizer'in Belçika'daki tesislerinde üretileceği, şirketin 2021'de toplam 1,3 milyar doz aşı üretimi yapmayı beklediği kaydedildi.

Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in Kovid-19'a karşı geliştirmekte olduğu potansiyel aşının virüse karşı yüzde 90’dan fazla etkili olduğu bildirilmişti. Aşı adayının 6 ülkede 43 bin 538 kişi üzerinde test edildiği, denemelerde şimdiye kadar ciddi bir güvenlik endişesi ortaya çıkmadığı duyurulmuştu.

Moskova’da bir ay sonra herkes korona aşısı olabilecek

 

Aşı haberleri normalleşme umutlarını artırdı

 

Dünyada korona virüs vakaları 50 milyonu aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)