BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Avusturya bankasına yaptırım tehdidi----

ABD'den Avusturya bankasına yaptırım tehdidi

ABD'den Avusturya bankasına yaptırım tehdidi
10 Mart 2024 - 10:40 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanlığı’nın Raiffeisen Bank International'a (RBI) Rusya’da iş yaptığı için yaptırım uygulama tehdidinde bulunduğu belirtildi.

Euobserver adlı internet portalı, ABD Hazine Bakanlığı’na dayandırarak ABD'nin Rusya'da iş yaptığı gerekçesiyle Avusturya merkezli Raiffeisen Bank International'a (RBI) yaptırım uygulama tehdidinde bulunduğunu aktardı.

Portala göre, ABD Hazine Bakanlığı, Raiffeisen Bank International'ı Rusya’da iş yapmaya devam etmesi halinde ‘ABD mali sisteminden çıkarılma’ riskiyle karşı karşıya kalacağı konusunda uyardı.

ABD Hazine Bakanlığı Uluslararası İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Anna Morris'in bu konuyu görüşmek üzere Viyana'da Avusturya hükümeti ve banka yönetimiyle bir araya geldiği belirtilerek,
Raiffeisen Bank International’ın, “Prensip olarak, hükümet yetkilileriyle yapılan görüşmeler hakkında yorum yapmıyoruz" yönündeki açıklamasına yer verildi.

Raiffeisen Bank International AG, 1996 yılından bu yana Rusya'da faaliyet gösteriyor. RBI şu anda özsermayeden çıkış da dahil olmak üzere geleceğine yönelik olası seçenekleri değerlendiriyor.

Şirketin 9.9 bini Rusya’da olmak üzere yaklaşık 44,9 bin personeli bulunuyor.

Yaptırımlar Rusya'nın enerji gelirini düşüremedi

 

Rusya, ABD yaptırımlarına karşı kripto paralara kapıları açıyor!

 

Rus ekonomisi yaptırımların altında 2 yılı geride bıraktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)