BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarABD’de seçim sonuçlarını kripto belirleyebilir----

ABD’de seçim sonuçlarını kripto belirleyebilir

ABD’de seçim sonuçlarını kripto belirleyebilir
27 Ekim 2022 - 17:56 www.finansgundem.com

ABD siyaseti ilginç bir araştırmaya konu oluyor. Amerikalılar, politikacıların kripto paralara karşı aldıkları pozisyonun oy verme şekillerini ‘oldukça’ etkileyeceğini belirtiyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto paralara olan ilgi herkesin malumu. 2022 yılında tüm piyasalarda yaşanan düşüşün kripto para piyasalarını da vurması yatırımcıları endişelendirse de, özellikle Amerikalılar, kripto paralara oldukça önem veriyor gözüküyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, bir araştırma, kripto paraların etkisiyle ilgili oldukça ilginç veriler ortaya koyuyor. Araştırma, ABD’de yaklaşan seçimlerin sonuçlarını kripto paralara yönelik tutumun belirleyeceğini ortaya koyuyor.

5 seçmende 4’ü kripto yanlısı politikacı istiyor

Fortune’dan Leo Schwartz’ın haberine göre, 8 Kasım tarihli ABD ara seçimleri yaklaştıkça, ‘Kripto İnovasyon Konseyi’, kriptonun oy verme kararları üzerindeki etkisini vurgulayan bir anket yayınladı. Buna göre, ABD'de 5 seçmenin 4'ünden fazlası, politikacıların kripto paralara yönelik pozisyonlarının oy verme şekillerini etkileyebileceğini söylüyor.

Kripto paralara ve teknolojisine sıkı sıkıya bağlı kripto destekçilerinin nispeten küçük bir oy bloğunu oluşturduğu anketin sonuçları, seçmenlerin endüstrinin risklerini ve düzenleme ihtiyacını tarttığı gerçeğinin yanı sıra kriptonun nüfus üzerindeki artan etkisini de gösteriyor. Ankete katılanların yaklaşık yüzde 84'ü, bir politikacının kripto para birimleri konusundaki pozisyonunun, oylarını belirlemede bir faktör olacağını söylüyor. Ankete katılanların bir bölümü ise bunun karalarını belirlemede çok da önemli olmayacağını belirtiyor.

Seçmenlerin yüzde 13’ü kripto yatırımcısı

Ankete göre, muhtemel seçmenlerin yüzde 13'ü kripto para birimine sahip bulunuyor. Bu rakam Pew Araştırma Merkezi tarafından 2021 ve 2022'de kaydedilen ve yetişkinlerin kripto paralara olan ilgisini ölçen anketin sonuçlarından biraz daha azına karşılık geliyor.

Colorado'dan eski bir ABD senatörü olan ve 2022'de siyasi ilişkiler baş stratejisti olarak Crypto Council for Innovation'a katılan Cory Gardner, kriptonun hisse senetleriyle olan korelasyonunun yatırımcı sınıfının artan ilgisini ve etkisini gösterdiğini söylüyor. Gardner, “Seçmenler kripto paraların ciddiye alınmasını istiyor. Kripto teknolojisindeki potansiyelin görülmesini ve tanınmasını istiyor” diye konuşuyor.

Motive edici bir faktör

Anket, kripto para birimine sahip olsun ya da olmasın, seçmenlerin kararlarında kriptonun motive edici bir faktör olduğunu ortaya koyuyor. Özellikle son bir yıldaki olumsuz korsanlık ve dolandırıcılık manşetleri ve ayrıca hükümet düzenlemelerinin eksikliği göz önüne alındığında, ‘güvenlik’ akla ilk gelen konu olarak öne çıkıyor. Muhtemel seçmenlerin yaklaşık yüzde 52'si daha fazla düzenleme gerektiğini söylerken, sadece yüzde 20'si mevcut düzenlemenin yeterli olduğunu düşünüyor.

Anket, seçmenlerin kripto para birimi söz konusu olduğunda Cumhuriyetçi ve Demokrat partilere eşit derecede güvendiğini ve ekonominin uzun vadeli bir parçası olarak kripto paralar için muhtemel seçmenlerin desteğinin partiler arasında eşit olarak bölündüğünü gösteriyor.

Gardner, “Seçmenler kripto paralara, dijital neslin başında, sıfırdan bir şeyler başlatmak için bir fırsat olarak bakıyor” diyor.

Kriptonun seçmenlerin zihnini etkilemek için yeterince önemli bir faktör olup olmayacağı sorusuna ise sadece yüzde 19 ‘evet’ derken, yüzde 65 bunun küçük bir faktör olacağını söylüyor. Muhtemel seçmenlerin sadece yüzde 32'si politikacıların kripto konusunda pozisyon almasının değerli olduğunu belirtiyor.

Siyasette tecrübeli bir isim olan Gardner için ise küçük bir rüzgar bile siyasi zaferin anahtarı olabilir. Gardner, “Yakın zaman içinde yapılacak seçimlerde kripto seçmenlerine kur yapmak ve kripto yanlısı niyetlerinizi göstermek seçilmenizde kesinlikle faydalı olacaktır” şeklinde konuşuyor.

Ruslar, kripto paralardan korkuyor!

 

Kriptoda balina etkisi

 

Ultra zenginler kriptoya yöneliyor

 

SEC agresifleştikçe kriptoya talep artıyor

 

Kriptonun anahtarı bankaların elinde

 

Kripto, ticarette ezberleri bozacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)