BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarRuslar, kripto paralardan korkuyor!----

Ruslar, kripto paralardan korkuyor!

Ruslar, kripto paralardan korkuyor!
27 Ekim 2022 - 11:45 www.finansgundem.com

Rusya’da yapılan bir ankette, Rusların çoğunun kripto paralara güvenmediği anlaşıldı.

Dünyada kripto paraların güvenilirliği tartışılırken bu konuda bir çalışmada Rusya'dan geldi.

Rusya’da faaliyet gösteren sigorta şirketi Rosgosstrakh ve Otkritie Bank tarafından ortak düzenlenen ankette, Rusların çoğunun kripto paralara güvenmediği ortaya çıktı.

Katılımcıların yalnızca yüzde 1’i kripto para ödemeleri konusunda deneyime sahip olduğunu belirtirken, kripto para kullanmayı denemeye kesinlikle hazır olduğunu söylüyor.

Anketlere katılan Rusların diğer yüzde 11’lik kısmı ise böyle bir para birimini kullanmaya daha istekli olduğunu vurgularken, aynı zamanda katılımcıların yüzde 59’u kripto para birimiyle ödeme yapmak istemediğini itiraf etti.

Çin ödeme sistemi uluslararası ödeme sistemlerinin yerini alabilir

Farklı ödeme sistemleri ile ilgili bilgi sahibi olmadığı anlaşılan Rusların yüzde 54 ile yarısından fazlası Çin ödeme sistemi Union Pay kartları hakkında bilgi sahibi olmadığını söylerken, katılımcıların yüzde 22’si ise Çin ödeme sisteminin Visa ve MasterCard gibi Rusya’ya yaptırım uygulayan uluslararası ödeme sistemlerinin yerini alabileceğine inanıyor.

Rusların yüzde 24’ü ise Union Pay logolu banka kartlarının Visa ve MasterCard’ın yerine geçemeyeceğini belirtirken, yurtdışına seyahat eden yaklaşık her üç katılımcıdan biri ise hala hem banka kartı hem de nakit para götürmeye hazır olduğunu beyan etti.

Yurtdışına giden Rusların yüzde 11’i bu tür seyahatler için sadece nakit parayı tercih ederken, yüzde 4’ü ise sadece kart kullanmayı istediğin belirtti.

Uzmanlar, bu sorunun yurtdışına hiç seyahat etmediklerini söyleyen Rusların yüzde 55’ini etkilemediğine vurgu yaparken, ülkedeki kredi kartı sahiplerinin yaklaşık yüzde 53’ü kredi kartını nadiren ve son derece temkinli kullandığı da belirlendi.

Kommersant gazetesi, geçtiğimiz ayın sonunda seferberlik ilanı sonrası ülkedeki vatandaşların kripto para birimi satın almaya başladığını vurguladığı haberinde, özellikle dolara sabitlenmiş kripto para birimi olan USDT stablecoin taleplerinin keskin bir şekilde arttığının altını çizmişti.

Uzmanlar, çoğu zaman bu kripto para biriminin acilen büyük miktarda para çekmesi gerekenler tarafından satın alındığına dikkat çekerken, bu kripto para biriminde 50 bin dolara kadar nakite dönüştürme izni verildiğini hatırlattı.

Kripto parayla neler satın alınabilir?

 

Rusya kripto paraya geçmeye hazırlanıyor

 

Bazılarına göre "kripto para tarihinin en çok beklenen olayı"

 

Kripto paralar gerçek dünyaya taşınıyor

 

Kripto paralar gerçekten şeffaf mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)